Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

A Kovászna Megyei Művelődési Központ ma 20 órától a Virág Imola és Endre által vezetett sepsiszentgyörgyi Százlábú Néptáncegyüttes 2016-ban tartott jubileumi ünnepségét eleveníti fel az intézmény Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/cultcov.ro). A mára már a megye legnagyobb közösségépítő-néptáncos mozgalmává alakult tánccsoport az új generációkkal, a Százlábacskákkal és az Aprólábakkal együtt közel 160 tagot számlál.

 

Trianon Kovászán

Ma 17.30-tól Kovásznán a vajnafalvi református templomkertben istentisztelet keretében emlékeznek meg a trianoni békediktátumról. Igét hirdet Orbán Lajos helyi református lelkipásztor, verses zenés összeállítást mutatnak be a Kőrösi Csoma Sándor Diákszínpad tagjai.

 

Kálnokon

Ma 16.30-tól a kálnoki református templom előtt is megemlékező istentiszteletre kerül sor. A szertartás keretében felavatnak egy emlékplakettet, amelynek védőkorlátjára felkerül minden kálnoki református család neve, nemzeti szalagra írva. Az emlékhelyet a helyi közösség önerőből alakította ki Ráduly Zoltán presbiter-fafaragó vezetésével. Az istentisztelet a Kárpát-medence-szerte összehangolt harangzúgással kezdődik.

 

Szörcsén

Szörcsén 17.30-tól szabadtéri istentisztelet keretében tartott műsorral és székelyzászló-avatással emlékeznek az évfordulóra. A szervezők szeretettel várnak mindenkit a templom előtti térre, az előírások betartásával.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük