Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

KÖNYVBEMUTATÓ és KONCERT

Ma 17 órától az Árkosi Kulturális Központ a sepsiszentgyörgyi Bástya-ház (Olt u. 6.) nagytermében találkozót szervez Farkas-Wellmann Endre költővel, aki bemutatja Cukorbaj című új könyvét. Ugyanott 19 órától esti kamarazene koncert. Fellépnek Anton Niculescu – cselló és Sena Ducariu – zongora, műsoron: C. Dimitrescu, Bartók B. és L. Boccherini művek.

 

SZÍNHÁZ

* A sepsiszentgyörgyi mozgásszínház ma 19 órától a Háromszék Táncstúdióban a Sírunk, nevetünk (rendező-koreográfus: Góbi Rita), vasárnap 19 órától a Variations: No. 1 című produkcióját adja elő (rendező-koreográfus: Ermira Goro).

* Ma 10 és 12 órától Karinthy Frigyes A cirkusz című novellája alapján készült előadást tekintheti meg a közönség a Kőrösi Csoma Sándor Diákszínpad előadásában Kézdivásárhelyen a Vigadó nagytermi stúdiójában.

* A TÁSZ nagytermében december 7-én, 8-án és 9-én, szombaton, vasárnap és hétfőn 19 órától a Szatmárnémeti Északi Színház vendégjátéka a Molière komédiája nyomán készült Scapin című előadással. Az előadás rendezője Bocsárdi László, a címszerepben az idei évadtól szülővárosának színházába hazatérő színművész, Márkó Eszter alakításával találkozhat a közönség.

 

MESÉK HÁROM NYELVEN

A Vadon Egyesület ma 17 órakor bemutatja a Benedek Elek-emlékév tiszteletére kiadott 9 Mese című háromnyelvű meséskönyvet Sepsiszentgyörgyön, a Székelyföldi Vadászati Kiállítás épületében, a Bene-házban. A könyvet bemutatja Benkő Éva, a Guzsalyas Alapítvány munkatársa, házigazda: Demeter János, a Vadon Egyesület ügyvezető igazgatója.

 

KARÁCSONYI KÉSZÜLŐDÉS

Kézműves-foglalkozásra várják az érdeklődőket Sepsiszentgyörgyön az Írisz Házban működő Carola Caféba (Gyöngyvirág utca 5. szám, a református templom mellett) december 7-én, szombaton 18 órától. Az érdeklődők karácsonyi díszeket készíthetnek, vagy adomány fejében kiönthetik saját díszítésű gyertyájukat. A jó hangulatról és a zenei élményről a Free Connection jazz- és bluesegyüttes gondoskodik.

 

ŐSI ELEMEINK

Előadás- és alkotóműhely-sorozatot szervez a Csiszár Dénes Tanműhely december 6–8. között Kézdivásárhelyen. Az Ősi elemeink témában körbejárják elméletben és gyakorlatban a világot alkotó elemeinket, azok megjelenését és jelentőségét saját kultúrkörünkben. Balla Ede Zsolt székelyudvarhelyi író december 6-án, pénteken 18 órakor tart előadást az Erzsébet Teremben. December 7-én, szombaton és december 8-án, vasárnap 11 órától István Sándor faragómesterrel közösen próbálhatják ki az érdeklődők az elemek jelképeinek kifaragását kopjafákon.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük