Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Mikulás a Babamúzeumban

Mikulás a Babamúzeumban Kultúra

Kézdivásárhelyen működik Románia egyetlen, 1300 babát felvonultató Babamúzeuma. Tulajdonosa, Nagy Ibolya immár harmadik éve, hogy meghívja a Mikulást, hogy a magángyűjtemény részéről ajándékokat osszon ki.

Hirdetés
Hirdetés

Valóságos mesevilág az Olga galériában működő Babamúzeum, így nem is csodálkoztunk, amint a gyűjtemény egyik szobájába belépve a Mikulással találkoztuk. A hófehér szakállú öregúr ugyanis gyerekeket várt, idén is száz kézdivásárhelyi és kovásznai gyereket ajándékozott meg, a céhes városban a 2-es számú napköziotthon óvodásait és a Petőfi Sándor Általános Iskola másodikos nebulóit lepték meg egy-egy ajándékcsomaggal. Az iskolásokat a múzeumba is meghívták, hogy a gyerekek megcsodálhassák a tematikusan elrendezett, öt teremben található kiállítás darabjait, amelyek zöme porcelánfejű babából áll, de vannak művészbabák is.

Nagy Ibolya elmondta: idén is sokan voltak kíváncsiak a kiállításra, ami évről-évre bővül és színesedik, hiszen egyes babák mellett különböző kellékek vannak, a kiállított darabok élethelyzeteket is bemutatnak. A múzeumba várják a kisiskolásokat és óvodásokat, ugyanis az intézmény az ünnepekre van ráhangolódva.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük