Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

JAZZKONCERT

Ma 20 órától Sepsiszentgyörgyön, a Míves Házban a budapesti Tóth Viktor szaxofonkoncertet ad vetítéssel egybekötve. A többszörösen Év dzsessz-zenésze díjjal kitüntetett szaxofonművész, zeneszerző koncertje formabontó, mely egy különleges utazásra invitál stílusokon át, történeteken keresztül, a rögtönzés szárnyán a jelen pillanatba.

LEMEZBEMUTATÓ

November 15-én, pénteken 20 órától a kézdivásárhelyi Jazz Caféban mutatja be új lemezét Pély Barna. Az előadó már 20 éve a magyar könnyűzenei élet meghatározó alakja. Idén januárban jelent meg második nagylemeze Blue Heart címmel, így Barna erdélyi lemezbemutató turnéra indult. Egy gitár, egy stomp box és egy looper segítségével egyszemélyes zenekarrá válik a színpadon.

GÁLAMŰSOR

A kovásznai művelődési központban november 13-án, szerdán 18 órától a magyar nyelv napja alkalmából tartják az Ifjú szívekben élek című ünnepi gálaműsort. Fellépnek a Kőrösi Csoma Sándor Líceum kisdiákjai, a Vizitke, a Pitypang és a Recefice néptánccsoportok, a Kőrösi Csoma Sándor Líceum XII. B osztálya és a Zöld Fenyő Néptánccsoport (Sepsiszentgyörgy–Sepsikőröspatak).

MŰVÉSZ MOZI

Ma: 16:15 Terra Willy (francia animációs kalandfilm, román szinkron); 16:30 Addams Family (amerikai animációs film, magyar szinkron); 18:00 A rendszer (amerikai akció–thriller); 18:45 Álomnagyi (francia vígjáték, magyar szinkron); 20:30 Terminátor: Sötét végzet (amerikai akció–thriller); 21:00 A Wall Street pillangói (amerikai krimi–dráma, magyar szinkron).

VIGADÓ MOZI

Ma 19 órától a Vigadó nagytermében Tóth Barnabás rendezésében az Akik maradtak című magyar drámát tekintheti meg a közönség. A belépő ára 10 lej.

HUMORPINCE

A sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Ház Pinceklubjában ma 18 órától várnak minden humorkedvelőt, kikapcsolódni vágyót.

FLOW3

Ma 19 órától a Háromszék Táncstúdióban a Flow3 Nemzetközi Mozgásszínházi Fesztivál nyitóprogramjaként tekinthető meg az M Studio Variations: Nr.1 című előadása. Koreográfus: Ermira Goro.

ELŐADÁS

November 14-én, csütörtökön 18 órától a programot szervező Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében a Háromszéki TÉT-estek elnevezésű rendezvénysorozat meghívottja dr. Mara Gyöngyvér, a csíkszeredai Sapientia – Erdélyi Magyar Tudományegyetem rektorhelyettese a Humán mikrobiom, avagy ismerjük meg testünk parányi lakóit címmel tart előadást. Szervezetünkben számos mikroba él, de nemcsak életterei vagyunk a baktériumoknak, hanem együtt élünk velük. Az előadás olyan kérdésekre fogalmaz meg választ, hogy például miképpen befolyásolják a mikrobák a párválasztásunkat, kedélyállapotunkat és testsúlyunkat. Ugyanakkor, a legfrissebb kutatások tükrében, a mikrobiom és a betegségek kialakulása közti összefüggésekre is kitér az előadó.

KÖNYVBEMUTATÓ

November 14-én, csütörtökön 18 órától a Székely Nemzeti Múzeum Bartók-termében a Tortoma Kiadó gondozásában megjelent A Hargita-hegység turistakalauzát mutatják be. A szerzővel, Zsigmond Enikő csíkszeredai geológussal Kisgyörgy Zoltán újságíró, geológus beszélget. Házigazda: Demeter László.

 

SZÍNHÁZ

November 14-én, csütörtökön 19 órától Kézdivásárhelyen, a Vigadó nagyteremi stúdiójában a Gyulai Várszínház Darvasi László Karády zárkája című zenés monodrámáját mutatja be. Szereplők: Karády Katalin – Bartha Boróka, zongorista – Horváth Zoltán. Rendező: Béres László. Jegyár: 20/15 lej.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük