Hirdetés
Hirdetés

Értékteremtő tudomány

Értékteremtő tudomány Kultúra

Az „értékteremtő tudományra” fókuszál az Erdélyi Múzeum-Egyesület (EME) november 15-i konferenciája, melyet a sepsiszentgyörgyi Sapientia Tudományegyetemen az erdélyi magyar tudomány napja alkalmából szervez.

Az EME Agrártudományi Szakosztálya, a marosvásárhelyi Sapientia EMTE és az illyefalvi LAM Alapítvány szakemberei, valamint más felkért előadók az agrárium társadalmi szerepéről és feladatáról értekeznek egy mindenki számára nyílt rendezvényen. A Sapientia épületében zajló pénteki rendezvényen 10-től 19 óráig tartó konferencia keretében 14 téma kéri a hallgatók figyelmét: ezek között hangsúlyosan szerepelnek az együttműködésen alapuló székelyföldi fejlesztési lehetőségek, a szövetkezetek alapítása és működtetése, de szó lesz a városkörnyéki talajok aktivitásáról, a burgonyafajtáknak a gumórontó fonálféreggel szembeni ellenálló-képessége vizsgálatáról, a növényvédelmi cseppméretek meghatározásáról, a gépkörről a gazdaságban, illetve beruházási lehetőségekről a mezőgazdaságban.

Hirdetés
Hirdetés

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz között. Az érdeklődők a 0371.368.451-es vagy a 0737.967.522-es telefonszámon jelentkezhetnek naponta 9–15 óra között vagy az stk@ms.sapientia.ro e-mail-címen.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük