Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

ELŐADÁS

*Ma 18 órától dr. Fábri Anna irodalom- és művelődéstörténész (Budapest) tart előadást Krúdy-hősök egy kárpáti várkastélyban címmel a zabolai Mikes-birtok Szeminár-házában. Közreműködik: Derzsi Dezső színművész. Krúdy Gyula 1917-ben írt regénye, amelyről az előadásban szó lesz, a maga különleges, egyszerre költői és profánul ironikus módján sorskérdésekről szól: az elmúló, ábrándokba és illúziókba temetkező régi Magyarországról, az elöregedett Monarchiáról és a közelgő, mindent romba döntő háborúról.

* Október 2-án, kedden 18 órától dr. Fábri Anna a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében tart előadást „Minden öltés, melyet tesztek, a hazához varr egy szívet” – női sorsok és szerepek 1848–49 hónapjaiban és a megtorlás éveiben címmel, László Zsuzsa és Tulit Éva színművészek közreműködésével. Az előadás azokról a szerepekről szól, amelyeket a nők lelkesen vagy kényszerűen vállaltak; a női helytállásról és összeroppanásokról, azokról az egyéni sorsfordulatokról, amelyeket a nagy történelmi fordulatok hoztak az életükbe.

 

TORTOMA

Október 2-án, kedden 19 órakor Erdővidék Múzeuma Kászoni Gáspár-termében Préda Barna bemutatja Azok az évegcsűri legények – zalánpataki történetek című kötetét. A találkozón jelen lesz a könyv lektora, dr. Péter Sándor ny. tanár, valamint Préda Jenő zalánpataki muzsikus. Házigazda: Demeter Zoltán művelődésszervező.

 

IDŐSEK VILÁGNAPJA

Gelencén ma 11 órától szentmise, utána a kultúrotthonban rendezvény az idősek világnapja alkalmából, több mint 300 felsőháromszéki idős személy részvételével, a Caritas és a gelencei önkormányzat szervezésében.

 

DUMASZÍNHÁZ

Ma 20 órakor a sepsiszentgyörgyi Mohó klubban (a Gábor Áron utca 12–14. szám) Kőhalmi Zoltán és Szobácsi Gergő tart előadást. Jegyek kaphatók a helyszínen és a kulturális szervezőirodában 28 lejért.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük