Hirdetés
Hirdetés

A magyar köztársasági elnök is részt vesz a csíksomlyói pápai szentmisén

A magyar köztársasági elnök is részt vesz a csíksomlyói pápai szentmisén Külföld

Jakubinyi György gyulafehérvári érsek meghívására Áder János államfő részt vesz a június 1-jei pápai szentmisén Csíksomlyón – tájékoztatta a Köztársasági Elnöki Hivatal az MTI-t pénteken.

Hirdetés
Hirdetés

A köztársasági elnök feleségével, Herczegh Anitával közösen látogat Csíksomlyóra. Áder János és felesége egy héttel később, a  június 8-i  hagyományos csíksomlyói búcsún is jelen lesz.

A Ferenc pápa által pontifikált szentmisére már több mint százezren regisztráltak, az eseményre Magyarországról zarándokvonat indul. Jakubinyi György erre a napra is kiterjeszti a csíksomlyói búcsút, a látogatás napját is fogadalmi búcsúnak nyilvánítja – jelentette be korábban.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. április 12., 18:40
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Ha elmennék ebbe a példátlan félre – megvezetésbe, akkor csak arra lennék kíváncsi, hogy milyen nyelveken hangzik el a közös ima fordítása.

 • User
  Dátum: 2019. április 12., 18:33
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Aztan azt is mondja el Ader Janos a szentmise utan a Papanak,hogy ez itt (marmint Csiksomlyo) a Nagymagyarorszag teruletebol ,a Trianon-i dontes altal igazsagtalanul lekanyaritott terulet,amit szinten igazsagtalanul kapott ajandekba Romania (egy addeg nem letezo orszag),es mely teruletet egyaltalan nem erdemelte meg,mert meg a sajat teruleteit (Havasalfold,Moldva,Oltenia) sem kepes becsuletesen adminisztralni,rendbe tartani es europai szintre emelni .