Felhívás!

Uzon ünnepre készül

Uzon ünnepre készül Kovászna megye

A hétvégén tizenötödik alkalommal is megszervezi az uzoni önkormányzat a községnapokat, amelyek idén a tavalyinál is gazdagabb programmal várják a helyieket és környékbelieket. Mivel a számvevőszék megtiltotta a polgármesteri hivatalnak, hogy közösségi programokat szervezzen, azokra helyi szervezetekkel pályáztattak pénzt, amelyek derekasan kivették a részüket a munkából.

Pénteken, mivel éppen gyermeknap van, a legfiatalabbakat szórakoztatják két helyszínen: a focipályán (rossz idő esetén a sportcsarnokban) 12 órától ügyességi és logikai vetélkedőkre kerül sor, 17 órától interaktív zenés-bábos előadást láthatnak a kultúrotthonban Tengerember, avagy játsszunk tengeri szörnyest! címmel, 17.45-től ugyanott a szentgyörgyi Burrancs együttes megzenésített gyermekversekkel lép fel, majd 20 órától a kovásznai Pokolsár Egyesület színjátszó csoportja adja elő Tamási Áron Hullámzó vőlegény című színjátékát.
Szombaton az ifjak kezdeményezésére 10-kor kerékpártúra indul a központi parkból (Uzon–Lisznyó–Sepsimagyarós–Uzon útvonallal), a vásártéren háziállat-kiállítás lesz, ugyanott 15 órakor a helyi önkéntes tűzoltók és a Salvatore Egyesület egy közlekedési baleset mentési beavatkozását játssza el. Délután a szabadidőközpontban gasztronómiai verseny lesz: a csapatoknak egy húsos ételt kell elkészíteniük az adott alapanyagokból. A további programok is itt zajlanak:15.30-kor a román óvodások és elemisták mutatnak be zenés-táncos műsort, majd a brassói Țara Bârsei Kollégium együttese lép fel román folklórműsorral. 17 órától az Ida Aerobic, azt követően a szentiváni Székely István-dalkör szórakoztatja a közönséget, és fellép az uzoni Tatrangi Sándor-iskola néptánccsoportja (18.30) is. A főzőverseny eredményét 18.45-kor hirdetik ki, a Cairo és Antract együttesek koncertje után a szombati napot lézershow zárja.
Vasárnap a református templomban ünnepi istentiszteleten vehetnek részt a hívek, majd délben a központi parkban a fúvószenekarok és huszárok vonulnak fel; a zenekarok 12.20-tól hangversenyeznek. 12.30-kor nyilvános dísztanácsülést tartanak, amelyen a község legidősebbjének, az év vállalkozójának (Török András lisznyói cégtulajdonosnak), és a helyi iskolát támogató Total Romania cég képviselőjének is oklevelet adnak át. 14 órakor a rendőrség melletti egyházi épületnél Gábor Áron-emléktáblát avatnak azon a helyen, ahol a szabadságharcos holttestét egy éjszaka őrizték, mielőtt Eresztevényben eltemették volna. 18 órától Syntia-koncert lesz a szabadidőközpontban, míg ugyanott Csutak Melinda szentiváni csapatának köszönhetően sül az óriás kürtőskalács, mely szinte védjegyévé vált a községnapoknak. Ebből azok részesedhetnek, akik 18.45-kor a helyszínen tartózkodnak. 20 órától Kristóf Katalin és Milán, aztán a V-Tech lép színpadra. Uzon sem adja alább Szentgyörgynél, 22.30-kor tűzijáték zárja a falu nagy ünnepét, amelyen vendégül látják Nagykáta, Tolna, Csorvás és Komárom testvértelepülések küldöttségét is.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.