Tűzoltóverseny Kézdivásárhelyen

Tűzoltóverseny Kézdivásárhelyen Kovászna megye

Múlt csütörtökön és pénteken nagyszabású tűzoltóverseny színhelye volt Kézdivásárhely. Hét év után a céhes városban szervezték meg az önkéntes- és magántűzoltóságok megyeközti versenyét.

Több év szünet után ismét nagyszabású tűzoltóverseny helyszíne volt Kézdivásárhely, ahol a környező megyék önkéntes tűzoltói mérték össze tudásukat a Sinkovits sportpályán és a Kicsid Gábor Sportcsarnok melletti téren. A tűzoltók hét megyéből érkeztek, és az önkéntes illetve a magán tűzoltó alakulatokat képviselték.

Tolvaj Marius, a Kovászna Megyei Sürgősségi Felügyelőség szóvivője elmondta: a versenyen megyénket Nagyborosnyó és Lécfalva közös, önkéntes csapata képviselte, akik a Rétyen megszervezett megyei versenyen első helyet szereztek. Sajnos, a többféle számból álló megmérettetésen csak a negyedik helyre volt elegendő a pontszámuk, az országos döntőn a Szeben megyei Nagydisznód csapata vesz részt, amely megnyerte a céhes városban a regionális fordulót.

A szóvivő szerint az önkéntes tűzoltó-alakulatok megléte nagy segítséget nyújt a profi lánglovagoknak, hiszen tűz esetén egy adott településen ők azok, akik a leggyorsabban közbeléphetnek, és így könnyítik a sürgősségi felügyelőség munkatársainak a munkáját, illetve sok esetben nagy károkat tudnak megelőzni.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.