Hirdetés
Hirdetés

Kerékpáros zarándokok Zágonban

Kerékpáros zarándokok Zágonban Kovászna megye

Szombaton egy Belgrád-Rodostó kerékpártúra három anyaországi résztvevőjét fogadta Kis József zágoni polgármester, valamint Márton János művelődési igazgató.

Hirdetés
Hirdetés

A kecskeméti Szép Miklós, fia, Szép Miklós Levente, valamint a szintén magyarországi Józsa Zoltán a Pannonhalmi Bencés Gimnázium által szervezett kerékpártúra keretében látogattak Zágonba.

Szép Miklóstól megtudtuk, hogy a 22 tagú csoport 10 nap alatt tette meg a kerékpárutat Belgrádtól Rodostóig a nándorfehérvári csata emlékére. Az úton a résztvevők minden reggel felolvastak Mikes Kelemen Törökországi leveleiből, Rodostóban pedig Rákóczi fejedelem halálára emlékeztek. Ezt követően a csoport visszaindult az anyaországba, de a fent nevezett három személy Isztambultól Zágon felé vette az irányt, hogy meglátogassák Mikes szülőfaluját.

A vendégeket Márton János művelődési igazgató körbevezette a településen, megmutatva nekik Mikes Kelemen Művelődési Központot, a Mikes-tölgyeket. Kis József polgármester pedig köszöntötte a kerékpárosokat. A csoport Zágonból Udvarhely felé vette az irányt, oda mentek elébük családtagjaik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások