Felhívás!

Tettre kész állatbarátok

Tettre kész állatbarátok Kovászna megye

Szakács László baróti alpolgármestertől kaptuk az értesítést, hogy nem kell egy kutyát sem elaltatni a baróti menhelyen, ugyanis mind a tíz ott levő ebnek gazdája, vagyis örökbefogadója került.

Tegnapi lapszámunkban közöltük a hírt, miszerint ma elaltatásra kerülnének a kutyák abban az esetben, ha nem kerül senki, aki hazavigye őket.
– Az állatbarátok megnyugtatására közöljük, kerültek örökbefogadók, s nem fogunk egy kutyát sem elaltatni. Egyet közülük már korábban elvittek, a mai nap folyamán további hetet, és a másik kettőnek is meglesz a gazdája. Akárcsak decemberben, most sem kell egyet sem elaltatnunk – mondta, hangsúlyozva, hogy a menhely maga nem azért van, hogy a kutyák siralomházaként szolgáljon, épp ellenkezőleg.

Baróton időről időre „elharapózik” a kutyagond. Két tábor is van: látszólag nagyon sokan azt szeretnék, hogy egy kóbor kutya se legyen az utcán, és ha valakit megharapnak, akkor azért a városgazdálkodást hibáztatják, ám olyanok is akadnak, akik szívesebben látnák őket szabadon kóborolni, mintsem a menhely számukra elfogadhatatlan körülményei között zárva tartani.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2017. március 24., 9:35
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Koszonet azoknak akik baratjukka fogadtak oket es kivanok sok oromet az uj baratokkal tudom nem fogjak megbanni.Ideznem Marai Sandor gyonyoru szavait : „Mások nevezzék csak /gyöngeségnek az állatszeretetet,
  gúnyoljanak ezért /- te sétálj csak nyugodtan
  a kutyáddal. /Jó társaságban maradsz, /s Isten is tudja ezt.” Es egy ismeretlentol:„A kutya nemesebb lény, mint az ember./A kutya hűséges, önfeláldozó/És mindenek előtt/ Feltétel nélküli szeretete/ A legirigylésre méltóbb tulajdonsága,/ Amit az ember soha nem/Tudhat magáénak.”

 • User
  Dátum: 2017. március 24., 19:43
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Ez teljes Márai idézet : „Ne szégyelld, ha szereted az állatokat! Ne röstelld, ha egy kutya közelebb van lelkedhez, mint a legtöbb ember, akit személyesen ismersz. Hazug próféták és otromba, komisz emberek azok, akik megrónak e vonzalom miatt, és azt mondják: »Az emberektől lopja el az érzéseket, amelyeket a kutyájára pazarol! Önző, rideg fráter!« – ne törődj velük.
  Szeresd csak nyugodtan kutyádat, azt a csillogó szemű, fáradhatatlan barátodat, aki nem kér barátságáért mást és többet, mint valamilyen szerény koncot és egy-egy simogatást. Ne hidd, hogy gyöngeség és önzés késztet az állatokat szeretni. Testvéreink ők, s ugyanabban a műhelyben készültek, mint az ember, s értelmük is van, néha bonyolultabb és finomabb, mint a legtöbb embernek. Mások nevezzék gyöngeségnek az állatszeretetet, gúnyoljanak ezért, te sétálj nyugodtan kutyáddal. Jó társaságban maradsz, s Isten tudja ezt.” Tudta mit beszél-ír …