Hirdetés
Hirdetés

Tervezett változások

Tervezett változások Kovászna megye

Az idei Szent György Napok eseményeivel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról nyújtottak át az illetékesek egy csokorra valót szerdai sajtótájékoztatójukon, a Székely Nemzeti Múzeumban.

Amint azt Czimbalmos-Kozma Csaba városgondnoktól megtudhattuk, a városközpontnak a május 3–5. között zajló ünnepnapokra érvényes rendezési tervét az elmúlt évek tanulságai és tapasztalatai alapján alakították ki. Éppen ezért létrehozásánál bizonyos változtatásokat is javasolnak. Ezek egyike, hogy a Plugor Sándor Művészeti Líceum udvarára építendő Közösségi színpad közelébe közellátó egységeket telepítenének. Ez viszont maga után vonja a Kossuth Lajos utca érintett szakaszának az időszakos lezárását is. Az Ifjúsági színpadot a polgármesteri hivatal udvaráról átköltöztetnék a Kós Károly utca 4. szám alatt található, eddig a Testvértelepülések utcájának helyet adó üres telekre. Ugyanakkor a Sugás Áruház előtti téren a Mikes Kelemen Alapítvány bevonásával az úgynevezett street food termékeket és kézműves söröket árusító egységeknek biztosítanának helyet. A felállítandó színpadon pedig új hangzású, az itt található vásári környezettel egybecsengő zenét játszanak.

Hirdetés
Hirdetés

A legnagyobb változást a vidámparkszerű berendezéseknek és játékoknak a Sepsi Aréna parkolójába történő telepítése jelentené. Amennyiben ez sikerül, a helyszínen üdítőt és harapnivalót is árusítanának, és a városi buszok félóránként közlekednének. Mindez azonban egyelőre csak elképzelés, ugyanis kivitelezni csak akkor lehet, ha a hétfői ülésén a városi tanács is rábólint.

Ami a múzeumkertben immár 13 éve zajló Szent György napi kulturális programokat illeti, minden tekintetben megőrzik azok környezethez méltó jellegét és színvonalát. A néptáncelőadások mellett régizenei és jazzkoncertek is helyet kapnak, az előadások közötti szünetekben pedig az érdeklődőknek ingyenes belépést és tárlatvezetést biztosítanak, ezt maga Vargha Mihály, a Székely Nemzeti Múzeum igazgatója ígérte meg. A minőségi harapni- és innivalót pedig Erdély híres szőlőtermő vidékeiről érkező pincészetek biztosítják.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük