Áldott húsvéti ünnepeket kívánunk minden kedves olvasónknak!

Tervezett változások

Tervezett változások Kovászna megye

Az idei Szent György Napok eseményeivel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról nyújtottak át az illetékesek egy csokorra valót szerdai sajtótájékoztatójukon, a Székely Nemzeti Múzeumban.

Amint azt Czimbalmos-Kozma Csaba városgondnoktól megtudhattuk, a városközpontnak a május 3–5. között zajló ünnepnapokra érvényes rendezési tervét az elmúlt évek tanulságai és tapasztalatai alapján alakították ki. Éppen ezért létrehozásánál bizonyos változtatásokat is javasolnak. Ezek egyike, hogy a Plugor Sándor Művészeti Líceum udvarára építendő Közösségi színpad közelébe közellátó egységeket telepítenének. Ez viszont maga után vonja a Kossuth Lajos utca érintett szakaszának az időszakos lezárását is. Az Ifjúsági színpadot a polgármesteri hivatal udvaráról átköltöztetnék a Kós Károly utca 4. szám alatt található, eddig a Testvértelepülések utcájának helyet adó üres telekre. Ugyanakkor a Sugás Áruház előtti téren a Mikes Kelemen Alapítvány bevonásával az úgynevezett street food termékeket és kézműves söröket árusító egységeknek biztosítanának helyet. A felállítandó színpadon pedig új hangzású, az itt található vásári környezettel egybecsengő zenét játszanak.

A legnagyobb változást a vidámparkszerű berendezéseknek és játékoknak a Sepsi Aréna parkolójába történő telepítése jelentené. Amennyiben ez sikerül, a helyszínen üdítőt és harapnivalót is árusítanának, és a városi buszok félóránként közlekednének. Mindez azonban egyelőre csak elképzelés, ugyanis kivitelezni csak akkor lehet, ha a hétfői ülésén a városi tanács is rábólint.

Ami a múzeumkertben immár 13 éve zajló Szent György napi kulturális programokat illeti, minden tekintetben megőrzik azok környezethez méltó jellegét és színvonalát. A néptáncelőadások mellett régizenei és jazzkoncertek is helyet kapnak, az előadások közötti szünetekben pedig az érdeklődőknek ingyenes belépést és tárlatvezetést biztosítanak, ezt maga Vargha Mihály, a Székely Nemzeti Múzeum igazgatója ígérte meg. A minőségi harapni- és innivalót pedig Erdély híres szőlőtermő vidékeiről érkező pincészetek biztosítják.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.