Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Nemcsak nekünk szól a díj

Mint azt már megírtuk, Magyar Örökség díjban részesítették a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeumot. Ennek kapcsán Vargha Mihály, az intézmény vezetője elmondta: „Ennek rangját az is jelzi, hogy ünnepélyes átadására a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében kerül sor március 23-án, szombaton, és dr. Varga Benedek, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója mond méltatást.” Vargha szerint a díj értékét az is növeli, hogy nem állami elismerés, hanem egy alulról jövő kezdeményezés eredménye, ugyanis az egyszerű emberek javaslatai és szavazatai alapján ítélik oda. A múzeum jelenlegi munkaközössége pedig úgy értékeli, hogy ez nem csak nekik szól, hanem mindazoknak, akik az intézmény fennállásának 144 esztendeje alatt tettek azért, hogy az megmaradjon, fejlődjön és szolgálja a székely–magyar, valamint vele együtt élő közösségek kultúráját. 

Megverte élettársát

Kedden Ozsdoláról értesítették a rendőrséget, hogy egy 80 éves nőt bántalmazott az élettársa. A helyszínen beigazolódott a panasz. A nyomozás során kiderült, hogy a 68 éves férfi március 16–19. között, az alkohol hatása alatt többször is bántalmazta élettársát. A rendőrség kilakoltatta az agresszort, és távoltartási rendeletet bocsátott ki ellene. Az ügyben további kivizsgálás folyik. 

Betört a bárba

Kedden reggel tett panaszt a zágoni rendőrségen egy 32 éves papolci nő, hogy az előző este ismeretlenek behatoltak az általa vezetett bárba, ahonnan több szeszes italt eltulajdonítottak. A nyomozás eredményeként még aznap azonosították az elkövetőt egy 18 éves fiatal személyében. Az eltulajdonított javakat csak részben sikerült visszaszerezni, az okozott kárt 1600 lejre becsülte a rendőrség. Az elkövetőt 24 órás őrizetbe vették. 

Sebességmérés

Ma a 11-es országúton Kökösön, Uzonban, Maksán, Csernátonban és Nyujtódon, a 12-es országúton Oltszemen, Málnáson, Mikóújfaluban, és Bükszádon tart sebességellenőrzést a megyei rendőrség.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük