Hirdetés
Hirdetés

„Terror háza” létesülne

„Terror háza” létesülne Kovászna megye

Úgy néz ki, új szerepet találtak a szakszervezetek szentgyörgyi művelődési házának, pedig még nem is került a város tulajdonába, és a gyakori kormányváltások nem is kedveznek az átvételéért kezdeményezett tárgyalásoknak.

Antal Árpád polgármester reméli, hogy előbb-utóbb sikerül az önkormányzatnak megszerezni az épületet, más hasonlókkal együtt, amelyeknek jelenlegi gazdájuk nem viseli gondját. Minderről legutóbbi sajtótájékoztatóján esett szó.

Hirdetés
Hirdetés

Mi a szándéka a városnak a volt művelődési házzal, lesz-e annak valami funkciója, ha megépül a Bodok szálló helyén az ultramodern kulturális központ? – tették fel a kérdést a polgármesternek, aki elmondta, továbbra is határozott szándékuk átvenni az épületet, s amint ez megtörténik, bizonyára nem így fog kinézni, ahogy most. A dicstelen kommunizmustól való elszakadást, melyet a hotel lebontása is szimbolizál, azzal is jeleznék, hogy a felújított épületben a kommunizmus múzeumát rendeznék be, mert „fontos lenne a gyermekeinknek megtudni és nem elfelejteni, mit jelentett számunkra, szüleink számára a letűnt kor: hogyan törték le az álmainkat, s ennek ellenére, mégis talpon maradtunk. Most abban a helyzetben vagyunk, hogy revánsot adhatunk”, mondta az elöljáró.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. február 21., 10:20
  ÉRTÉKELÉS: 9

  Polgarmester ur! A “dicstelen kpmmunizmustol ” valo elszakadast az is jelenthetne , hogy vegre visszaszolgaltatnak es karpotolhatnak a dicstelenul elvett javakat. Ebben on nem jeleskedik igy ne dobalozzek kedvenc szavajarasaval!!!

 • User
  Dátum: 2020. február 21., 10:34
  ÉRTÉKELÉS: 14

  Gyerekes ötletek minden második nap, a sajtó meg hűségesen továbbítja a nagyérdemű felé. Talán indokolt lenne összevetni ezeket az ötleteléseket, hogy mindebből mi valósult meg. Nyilván, egy egész léhűtő stáb dolgozik ezeken a nagy ideákon, közpénzen. A sajtó is számot vethetne, hogy mennyi papírt és nyomdafestéket pazarol a sok füstbe ment tervre.

  • User
   Dátum: 2020. február 21., 13:09
   ÉRTÉKELÉS: 2

   Csináljanak szállodát belőle, ha már a Bodokból kulturális akármi lesz. Vagy adják el ezt millió dollárért ha már a Bodok nem kellett a kutyának sem. De akár le lehetne betonozni is a helyét, nagyobb lenne a tapstér. Vagy parkolóházat csinálni belőle, s a tetejére tenni egy sárkánydombot, így nem takarná el a lovat. Kocsmának is alkalmas lenne, csak jó sok pia kell, hogy megteljen. Lehetne belőle virágház is csak a tetejét kéne üvegre cserélni. De átköltözhetne a híd alól az idegvasaló is, milyen sok beteg beférne ide. Vagy ráépíteni 10 emeletet, s meg lenne oldva a lakáshiány a városban. Nem, inkább húszat. Tízemeletes már van. Próbálok én is ötletelni, hátha az ön által emlegetett léhűtőknek lesz mit csinálni. Mert közpénz az van elég, azért ingyenes a parkolás a városban.

 • User
  Dátum: 2020. február 23., 8:23
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Olyan otletei vannak mostanaban a szentgyorgyieknek, hogy meg all az esze az embernek. Igaz valasztasi ev van es meg kell igerni mindent” hogy a bolond” orvendjen de azert ez egy kicsit tulzas. A gyermekeinket egyaltalan nem erdekli a komunizmus inkabb a jovo erdekelne azokat meg akik itthon maradtak, a zome elment, azokat meg az sem erdekli.