Táncház a Pajtában

Táncház a Pajtában Kovászna megye

Az Antanténusz Egyesület közösen a csernátoni Ika Ifjúsági Egyesülettel, valamint a Táncoló Udvartér felnőtt és a Pitvar gyermeknéptánccsoporttal szombaton, november 3-án fergeteges hangulatú táncházat szervezett a Borudvar Pajtájában.

Az est résztvevői többségben a felsorolt közösségek tagjai, de képviseltették magukat a környékbeli falvak néptánccsoportjai is. Így jöttek Kézdiszentlélekről, Csernátonból, de Sepsiszentgyörgyről is érkezett egy jelentős létszámú csoport, a Százlábúak és a sepsiszentgyörgyi 30+-os csoport képviselete. Ezen táncegyüttesek irányítói Virág Endre és Imola.

A táncházat moldvai renddel indítottuk, majd felcsíki, mezőségi, széki, kalotaszegi és vajdaszentiványi rendeket táncoltunk végig. Mihály Pál, Lőrinczi Zsolt és Várhelyi Attila biztosították a talpalávalót, de a muzsikálásba bekapcsolódtak helyi gyermekzenészeink is. Igazán remek, táncházas hangulat kerekedett. Mindez nem jöhetett volna létre Hegedűs Ferenc úr támogatása nélkül, aki már hét éve folyamatosan, önzetlenül segít anyagilag és erkölcsileg. Idén november 24-én és december 29-én lesz még táncház Kézdivásárhelyen. Szeretettel várunk minden helybéli és környékbeli táncos lábút!
Bakó-Fazakas Zsuzsa

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.