Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tájékoztatják a diákságot

Tájékoztatják a diákságot Kovászna megye

Idén is online zajlik a felvételi a Babeș-Bolyai Tudományegyetem sepsiszentgyörgyi kihelyezett tagozatán, a vezetőség pedig a következő három hétben felkeresi a Kovászna és Hargita megyei középiskolákat tájékoztatás céljából.

Az idei felvételi júliusban zajlik, jelentkezni online lehet a közigazgatási szak alapképzésére román és magyar nyelven, Sepsiszentgyörgyön. A felvételit tájékoztató beszélgetések előzik meg a megye középiskoláiban, amelyek során ismertetik a kar képzési rendszerét, a különböző tanórákat, tanárokat. Mint írták, a 2022–2023-as tanévben teljes jelenléti rendszerben tervezik indítani az oktatást, de indokolt esetben a hibrid előadás-látogatást is támogatják.

Hirdetés
Hirdetés

Az egyetemre július 11. és 15. között lehet jelentkezni, azaz a diákoknak e-mail-ben kell benyújtaniuk a dokumentációt. Első eredményeket július 18-án közölnek, majd a fellebbezések elbírálását követően, július 19. és 22. között lehet megerősíteni és elfoglalni a kívánt helyet. Az üresen maradt helyekre való átcsoportosításra július 23-án kerül sor, az újraosztott helyek eredményeit július 24-én közlik.
A felvételi eljárás során a formai feltételeken és dokumentáció összeállításán kívül motivációs levélre is szükség van, ez alapján dönti el a bizottság, hogy felvételt nyer-e a hallgató az egyetemre. A tandíjmentes helyeket a legjobb átlaggal rendelkező diákok foglalják el, de tandíjas helyeket is meghirdetnek román és magyar szakon egyaránt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük