Felhívás!

Szűk körű lesz a csíksomlyói zarándoklat

Szűk körű lesz a csíksomlyói zarándoklat Kovászna megye

Csütörtökön csak néhány személy vág neki gyalogszerrel a Csíksomlyóra vezető zarándoklatnak. Az előző években több tucatnyian vonultak, de a szervezők idén nem mernek kockáztatni, így az érdeklődők megértését kérik.

Telefonon értesítette Hölgyes Pál Zsolt lemhényi plébános lapunkat arról, hogy idén korlátozniuk kell a csíksomlyói búcsúra gyalogszerrel zarándoklók számát, így a hívők megértését kéri. Mint mondotta, csak az előző évek szervezőcsapata, mintegy tucatnyi személy vág neki a hatvan kilométeres gyalogtúrának, mivel a korábbi években a híveket közös szálláson tudták elhelyezni, most pedig a járványhelyzet miatt ez nem lehetséges.

A főszervező elmondta: csütörtökön 12 órakor a hívek szentmisén vesznek részt a kantai szentháromság templomban, azt követően indul a maroknyi csapat. – Magunkkal visszük a háromszékiek imáit, és arra kérjük a csíksomlyói Szűzanyát, hogy jövőben már korlátozás nélkül tudjunk részt venni Erdély legnagyobb búcsúján – mondotta Hölgyes Pál Zsolt.

A búcsú május 22-én, reggel fél 8-kor a kegytemplomban tartandó szentmisével kezdődik, a Kis- és Nagysomlyó-hegy közötti nyeregben pedig 12.30-kor veszi kezdetét az ünnepség, amelynek szónoka idén Salamon József gyimesbükki plébános. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.