Felhívás!

Koronavírus: már látni az alagút végét Európában

Koronavírus: már látni az alagút végét Európában Külföld

Sokkal magasabb fokozatba kapcsolt az oltási kampány az Európai Unióban.

Átlépte a 20 milliós beoltottsági küszöböt Franciaország. Ennyien kapták már meg az Európai Gyógyszerügynökség által bevizsgált oltóanyagok valamelyikének legalább első dózisát.A francia kormány tervei szerint egy hónap alatt újabb 10 millió vakcinát adnak be, így június 15-ére Franciaországban elérik a 30 milliós határt az oltottságban.

Elözönlötték a spanyol tengerpartokat a belföldi turisták. Portugáliával ellentétben Spanyolország még nem nyitotta meg a határait a külföldi nyaralók előtt, de Reyes Maroto spanyol kereskedelmi és idegenforgalmi miniszter elmondta, hogy kormánya „állandó” konzultációkat folytat pl Nagy-Britanniával azért, hogy a külföldiek is minél hamarabb pihenhessenek a spanyol partokon. 2019-ben 18 millió brit választotta Spanyolországot a nyári kikapcsolódás helyszínéül.

Készülnek Olaszországban is turistaözönre. Egyes tartományokban már szombaton megnyitottak a tengerparti strandok. Egyelőre még csak óvatosan, egészségügyi és biztonsági intézkedésekkel, de felkészültek a rohamra, ha elkezdődhet a szezon.

Lengyelországban péntek éjféltől hét hónapos bezártság után megnyithattak a kültéri vendéglátó helyek. Már éjfél előtt tömegek várakoztak az utcákon a nagy nyitásra. A vendéglátó helyek tulajdonosai elmondták, hogy az elmúlt napokban soha nem látott roham volt az asztalfoglalásokért.

(euronews)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.