Felhívás!

Szent Imre-búcsú Gelencén

Szent Imre-búcsú Gelencén Kovászna megye

Tegnap tartották Gelencén az egyházközség búcsúját, amelyen a hétköznap ellenére rengetegen vettek részt. Az ünnepi szentmise főcelebránsa ft. Bodó Imre kézdiszárazpataki nyugalmazott, aranymisés főesperes volt, szentbeszédet Böjte Csaba OFM mondott.

Szent István királyunk fiának ünnepén vásárosokkal telt meg a gelencei nagytemplom előtti tér, ott lehetett elütni az időt a 11 órakor kezdődő szentmiséig. A környékbeli papok részvételével zajló ünnepség idei díszmeghívottja Böjte Csaba ferences testvér volt, aki prédikációjában először felelevenítette a fiatalon elhunyt, 1083. november 4-én, Székesfehérváron VII. Gergely pápa által szentté avatott herceg emlékét, aki apjával, az országalapítóval és Gellért püspökkel egy időben lépett be a szentek pantheonjába.

Arra is kitért, hogy a kompromisszumos megoldások kereséséről híres liliomos hercegnek az életútja ma is példa kellene legyen számunkra. „Én hiszek a kiengesztelésben, a párbeszédben. Hiszek abban, hogy akár az erdélyi magyar pártok le tudnak ülni egy asztalhoz, és jó testvérekként meg tudják beszélni dolgaikat. Ha a vadászok is bemennek az erdőbe, nem biztos, hogy vaddal térnek haza. De ha közösen hajtanak, mindenkinek jut valami a zsákba” – mondta a ferences atya.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások