Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Szemafor a Mikó sarkánál

Szemafor a Mikó sarkánál Kovászna megye

A gépjárműforgalom gördülékenyebbé tétele, illetve a gyalogosan közlekedők biztonsága érdekében a sepsiszentgyörgyi önkormányzat úgy döntött, hogy egy újabb gyalogos átkelőhelyhez telepít villanyrendőrt a központban. Ezúttal a Szabadság utca sarkán lévő éjjel-nappaliként emlegetett üzlet és az Erzsébet park közötti zebrára esett a választás.

Hirdetés
Hirdetés

A munkálatok az elmúlt napokban elkezdődtek, a kivitelezőnek már sikerült átvezetni a szükséges vezetékeket az úttest alatt, valamint felállítani azokat az a oszlopokat, amelyekre ugyanolyan forgalomirányító rendszer kerül, mint amilyen a Gróf Mikó Imre túlsó végén, az áruház szomszédságában lévő átkelőhelynél működik. A nyomógombos szemaforokon kívül a látássérültek átkelését segítő hangjelző berendezéseket is elhelyeznek, ugyanakkor erősfényű lámpákkal megvilágítják az átkelőhelyet.

Idén májusban hasonló berendezéseket helyeztek üzembe a város két legforgalmasabb útszakaszán, a Csíkszereda felé vezető Oltmező utcában és a Brassó irányába haladó Păiș Dávid hadnagy úton lévő gyalogátjárókhoz. A nyomógombos jelzőlámpák telepítésére elsősorban a gyalogosok nagyobb biztonsága miatt volt szükség, hiszen korábban több baleset is történt. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.