Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Van tűzifa, ha van pénz

Van tűzifa, ha van pénz Kovászna megye

A télre való készülés a sok rémhír és drágulás közepette igencsak foglalkoztatja a lakosságot, a prefektúra a maga eszközeivel, információkkal segíti a háromszékieket.

Hirdetés
Hirdetés

A tűzifával kapcsolatban megjelent sajtóanyagok kapcsán dr. Ráduly István prefektus havi sajtótájékoztatóján megjegyezte: a 2017/715-ös kormányrendelettel jóváhagyott, a faanyag értékesítését előíró szabályzat 6-os cikkelye szerint az állampolgárok fát igényelhetnek az összes olyan önkormányzattól, amelynek van erdőtulajdona. A rendelkezésére álló famennyiség függvényében a tanácsok kötelesek kielégíteni a polgárok tűzifa-igényeit.

A prefektus által elmondottak szerint az állami erdészeteknél egy köbméter (1,61 űrméter) keményfa 230 lej, a fenyőfélék ára 130 lej, igaz, ezekbe az árakba nincs beleszámítva a szállítás, rakodás. Olaszteleken (székhely Baróton), Bereckben (Kézdivásárhely), Kovásznán és Kommandón (ez utóbbi kettő székhelye Kovásznán van) működnek hasonló erdészetek, amelyeket meg lehet keresni tűzifáért.

Ugyanakkor a kormány képviselője üdvözölte Tánczos Barna bejelentését, amely szerint a környezetvédelmi minisztérium – igaz, utólag – köbméterenként 150 lejjel támogatni fogja a lakosságot a faanyag beszerzésében. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások