Felhívás!

Székelyek az Indagrán

Székelyek az Indagrán Kovászna megye

Egy nagy autóbusznyi háromszéki szarvasmarhatartó járt a hétvégén Bukarestben, Kelet-Európa egyik legnagyobb agrárvásárán, az Indagrán. A több mint harmincezer négyzetméteren elterülő nemzetközi vásáron mindent is lehet kapni.

 

A 14. alkalommal megszervezett vásárra a szarvasmarhatartókat elkísérte a Kovászna Megyei Mezőgazdasági Igazgatóság vezetője is. Könczei Csaba azt mondja, hogy bár mintha évről évre kicsit „összemenne” a vásár, még mindig egy olyan hely, ahová jól teszi, ha elmegy az, aki ebből akar megélni.

– Korábban általánosabb volt, minden szakágra kiterjedt a vásár, mostanában mintha kicsit polarizálódott volna, a gépek visznek mindent. Ez nem biztos, hogy rossz, csak megállapítom. Ezen belül azonban mindenki megnézheti, melyek azok a gépek, eszközök, felszerelések, amelyek nélkül egy-két éven belül aligha lehet versenyben maradni, mindenki felmérheti, hogy a saját stratégiájába mi fér bele, s azt ha nem most, jövőre beszerezheti, akár saját alapokból, pályázatból vagy hitelből – mondja a szakember.

Könczei szerint nagyon széles kínálat volt, az ötszáz hektáros termelőtől a két-három hektáros kisgazdáig mindenki megtalálta a magának való eszközt.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.