Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Sok a gyerek áldozat

Idén október végéig Háromszéken az illetékes hatóságoknál 23 családon belüli erőszakos cselekmény került hivatalosan nyilvántartásba, tavaly tíz hónap alatt 18, egész évben 25. A valós szám ennél nagyobb lehet.

Hirdetés
Hirdetés

A családon belüli erőszakos cselekmények esetén azonnali, illetve rövid időn belüli helyszínelést is elvégző sepsiszentgyörgyi csoport a közösségi rendőrség, a szociális központ és az éjszakai menhely képviselőiből tevődik össze. Az észlelt, bejelentett eset súlyosságának, körülményeinek függvényében ők döntik el, hogy milyen további lépésekre van szükség (békítés, valamelyik családtag elszállásolása, távolságtartás elrendelése, büntetőeljárás stb.).

A sepsiszentgyörgyi szociális igazgatóság szakosztályának a vezetője Szép-Márk Linda Mária. A pszichológus végzettségű hölgy a sajtónak elmondta, a családon belüli erőszakos cselekmények kivizsgálása nem egyszerű feladat, érzelmi szempontok is komolyan befolyásolják, mert előfordul, a tettlegesség megtörtént, ám az áldozat nem akar oly módon ártani az elkövetőnek, hogy rendőrségre, ügyészségre, netán bíróságra kerüljön az eset.

A háromszéki családon belüli erőszakos cselekmények többsége házastársak vagy élettársak között történt, sajnos, sok esetben a közvetett áldozat a kiskorú gyermek, akit érzelmileg megviselhet a szüleinek veszekedése, verekedése. Je­gyeztek olyan eseteket is, ahol a tettlegesség nagykorú elkövetője a szülőt vagy nagyszülőt bántalmazta.

A 2019-ben létesült sepsiszentgyörgyi segélyszolgálat elérhetősége: telefon 0726.701.399, e-mail: linda.szepmark@dassepsi.ro.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük