Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Petőfi-szobor Szentgyörgynek

Háromszéki Magyar Sajtóért Alapítvány támogatásával készül Petőfi Sándor (1823–1849) költő egész alakos, életnagyságú szobra, amely a tervek szerint Sepsiszentgyörgyön, az átkeresztelt 1918. december 1. utca és a Zefír utca találkozásánál lévő beépítetlen zöldövezetben kap helyet. A városi önkormányzathoz hat alkotói pályázat érkezett, a zsűri valószínűleg 2022. november 30-án közli az elbírálás eredményét. A szoborállítás apropója és indítéka Petőfi Sándor születésének kétszázadik évfordulója. (bl) <<

Észszerűbb életmódot népszerűsítenek

A sepsiszentgyörgyi Polgármesteri Hivatal Ifjúsági Irodájának munkatársai folytatják a Slow Fashion jeligével meghirdetett effAct programot. Noha csupa angol szavak és fogalmak a mozgalom meghatározói, a valóságban az emberek közvetlen közelségében lévő környezet élhetőbbé alakításáról van szó, mindez észszerű életmóddal. A gyakran hasztalanná, fölöslegessé váló áruk és termékek, ruhaféleségek észszerűbb vásárlásának ösztönzése, a halmozás elkerülése, a pazarlás mérséklése, a minőségnek a mennyiség elé helyezése stb. – ezek az említett ifjúsági iroda novemberi újabb kampányának legfőbb üzenetei. Az élhető, fenntartható városért jeligével meghirdetett korábbi konkrét cselekvési felhívások, közösségi kezdeményezések témái: szelektív hulladékgyűjtés, céltudatosabb, körültekintőbb környezetvédelem, gépjárművel való közlekedés felcserélése időnként több gyaloglással, kerékpározással stb. (bl) 

21 személyt mentettek meg

Az elmúlt 24 órában 21 személynek volt szüksége a hegyimentők segítségére – közölte vasárnap Facebook-oldalán a Salvamont. A hegyimentő-szolgálat diszpécserszolgálatához a jelzett időszakban 14 segélyhívás érkezett, a legtöbb Kolozs és Maros megyékből. A Salvamont munkatársai a mentőakciók során 21 személynek nyújtottak segítséget. Ötöt közülük kórházba szállítottak, két személynek már nem tudták megmenteni az éle­tét. Ezeken kívül 24 betelefonáló információkat és tanácsokat kért különböző turistaútvonalak állapotáról – derül ki a Salvamont Facebook-bejegyzéséből. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük