Felhívás!

Sikeres volt a Civil Licit

Szerdán a csernátoni Haszmann Pál Múzeumban tartották a Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA) szervezésében a Civil Licitet, melynek résztvevői három közösségi projektet támogathattak.

Elöljáróban Grubisics Levente, az est moderátora kifejtette, a licitre beválogatott projektek egyenként 5000 lejes támogatást céloztak meg, majd Fleckhammer Ottó HKA-elnök, házigazdaként Dimény-Haszmann Orsolya muzeológus és Berecki Kinga HKA-igazgató szólt a jelenlévőkhöz. A folytatásban a beválogatott projekteket mutatták be: a HKA saját, Nem térkép e táj című, 450 háromszéki diák számára honismereti kirándulásokat finanszírozó, a Turul Iroda 17 éves önkénteseinek TedXSepsi nevű, meghívott előadókkal előadássorozatot tető alá hozó, illetve a Perkő Néptáncegyüttes Székelyek ünneplőben című, hagyományos ünnepekhez kötött karácsonyi előadását.

Amint azt Bereczki Kinga lapunknak elmondta, a begyűlt összegek meghaladták az elvárásokat.
– 32.350 lej gyűlt a három projektre, ehhez további 7000 lejt meghaladó értékben történtek természetbeni, illetve szolgáltatási felajánlások, mint 70 kenyér, sütemények, 3D-s nyomtatás, valamint fénytechnika-szolgáltatás, így mondhatni 40 ezer lej értékben sikerült mozgósítani erőforrásokat az est folyamán. Projektenként így fest a kép: a Nem térkép e tájra 14 ezer, a TedXSepsi-re 10.350 lej gyűlt. Ebből 6 ezer lej feltételhez kötött, két támogató, a Nexxon és a Gnome Design egyenként 3–3 ezer lejes támogatást ajánlott fel, amennyiben a szervezők megkapják a TedX-események licenszét. Ugyancsak a TedX-hez jön még egy 7 ezer lejes szolgáltatás-felajánlás is. A Perkő Néptáncegyüttes projektjére 8 ezer lej gyűlt – sorolta. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.