Felhívás!

Javul a térerő

Javul a térerő Kovászna megye

Május elején esett szó a baróti tanácsban arról, hogy mennyire gyenge a mobil térerő a város különböző pontjain, különösen a kórház és az iskola területén, ahol szinte telefonálni sem lehet, nemhogy adatletöltésre használni a telefont.

Benedek-Huszár János polgármester akkor azt ígérte, javítani fog a helyzeten, beszél a szolgáltatókkal, és ígéretét be is tartotta. Érdeklődésünkre most elmondta, hogy az Orange mobilszolgáltatóval a napokban szerződést fognak kötni, és a város központjához közel található inkubátorház kéményén (ami a város tulajdonában van) egy új antennát fognak helyeznek el.

Statisztikák szerint a romániai mobilszolgáltatók közül az Orange-nek van a legnagyobb piaci részesedése, mintegy 40%, azt követi a Vodafone 30%-kal, valamint a többi szolgáltató együttesen 30%-al. A szolgáltatók lefedettségi térképe szerint Erdővidéken majd mindenütt a 4G technológiájú szolgáltatás is jelen van, kivételt ez esetben csak Uzonkafürdő, illetve Szárazajta, Zalánpatak környéke képez. Amennyiben megbízhatunk ezeknek a térképeknek az információiban, összehasonlítva azt láthatjuk, hogy rangsor szerint Erdővidéken a Digi adja a legjobb lefedettséget, azt követi az Orange, a Telecom és a Vodafone. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások