Felhívás!

Sepsibükszád fejlődőben

Sepsibükszád fejlődőben Kovászna megye

Bács Márton Csaba, Sepsibükszád polgármestere legutóbbi beszélgetésünk során elmondta, hogy a településen számos fejlesztésre készülnek, illetve további jó hír, hogy az augusztusban befogott, „áthelyezett” fiatal medve nem tért vissza a településre, nem okoz több gondot.

A fiatal medve még szeptember elején szorult be egy, a település iskolája, tornaterme mellett lévő méretes kukába, nem tudott kiszabadulni, így el kellett altatni.
– Belemászott a kukába, ami eldőlt, a teteje pedig úgy záródott, hogy a fiatal, 2-3 éves medve nem tudott kijönni. A törvény értelmében megalakított bizottságot rögtön összehívtuk, az állatorvos elaltatta, fülszámozta, chipezte a medvét. A befogadóközpontok már akkor meg voltak telve, senki nem vette át az állatot, hanem azt a tanácsot kaptuk, hogy vigyük jó messze a településtől, és engedjük el. Tartottunk attól, hogy visszatér, de szerencsére erre eddig nem került sor. Az iskola, a tornaterem melletti kukák a befogás óta nincsenek felborogatva, így valószínű, hogy ez a medve volt a visszajáró tettes – részletezte a polgármester.

Rámutatott, hogy ezzel a „medveprobléma” csak részben oldódott meg Sepsibükszádon, hiszen a település körül szép számban látnak bundásokat, akár több bocsos medvéket is, az emberek pedig félnek, főképpen azok, akik korán, vagy éppen éjszaka járnak munkába, vagy jönnek haza vonattal. A vonatállomás és a település között ugyanis bokros, elszigeteltebb útszakasz húzódik 2 kilométeren.

További jó hírként Bács elmondta, hogy több pályázati lehetőséget is kihasználva, különböző programok keretében szereznének pénzt a település teljes utcahálózatának leaszfaltozására, továbbá a települést átszelő országút mellett, ahol hiányoznak, ott járdákat – a polgármesteri hivataltól egészen a Tusnádfürdő felőli kijáratig – is kialakítanának, illetve a helyi iskola fűtését tennék gazdaságosabbá, korszerűbbé az intelligens energiagazdálkodás jelszava alatt (a munkálatok során szigeteléssel, napelemekkel, új fűtésrendszerrel látnák el az iskola épületét). 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások