Felhívás!

Növekedés előtt a Népiskola

Növekedés előtt a Népiskola Kovászna megye

Tegnapi ülésén a megyei tanács jóváhagyta egy ingatlanvásárlási procedúra megkezdését alárendelt intézménye, a Kovászna Megyei Művészeti és Népiskola javára, amely régóta kinőtte jelenlegi, Szabadság téri székhelyét. A kiszemelt épület az AFACOV cég Kőrösi Csoma Sándor utcai székháza, melyet négy éve újítottak fel és bővítettek ki.

Amint az a határozattervezet indoklásában szerepel, az oktatási intézmény jelenleg 500-600 gyermeknek és további 150 felnőttnek nyújt képzést az évi közel harminc tanfolyamon. Jelenleg is bérelnek a mostani székhelyen kívüli helyiségeket, de az adminisztratív személyzet is irodahiánnyal küszködik, a zsúfoltság a járványhelyzetben még problematikusabb.

Korábban már kinéztek egy másik épületet, de a vásárlás meghiúsult, ezután fedezte fel az épp eladandó épületek sorában Gáj Nándor igazgató a Kőrösi Csoma Sándor utcai objektumot. Ez azért is lenne különösen megfelelő, mert eddig is oktatási – felnőttképzési – célra használták, illetve így volt kialakítva, továbbá nem kellene még éveket várni a felújításra, mert kifejezetten jó állapotú ingatlanról van szó. Amennyiben sikerülne megvásárolni, a jelenlegi székhely 245 négyzetméteres hasznos felületéhez még nyernének több mint 700-at az új épületben, így az már elégséges lenne.

A procedúra szerint a tanács jóváhagyja a megvalósíthatósági tanulmány elkészítését, majd egy független felértékelő becsülné meg az épület árát, ezután következik az áralku, majd a vásárt jóvá kell hagynia a megyei tanácsnak. A becsült árnak egy részét már beépítették az idei költségvetésbe, a hátralékot részletekben fizetné ki az önkormányzat jövő év végéig. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.