Felhívás!

Segítség az árvízkárosultaknak

Segítség az árvízkárosultaknak Kovászna megye

Sikeresnek bizonyult a gyűjtés, amit a Caritas segélyszervezet szervezett a tavalyi árvízkárosult családok megsegítésére. A Gyulafehérvári Caritas és a Roy-Chowdhury-Mikes Alapítvány összesen 237.408 lejt gyűjtött.

A tavaly nyáron heteken át tartó esőzések nagy károkat okoztak Háromszéken is, főként három településen alakult súlyos a helyzet: a Kökös községhez tartozó Bácsteleken és a Dobollóhoz tartozó Márkosréten, valamint Szentkatolnán. Ezeken a településeken több mint 150 háztartást, iskolát és kultúrotthont árasztott el a víz. valamint közel száz személyt kellett kimenekíteni, állatokat kellett védett helyre terelni.

A Caritas segélyszervezet segélyakciót kezdeményezett, a katolikus templomokban zajló gyűjtéshez csatlakozott a Roy-Chowdhury-Mikes Alapítvány is, így a kezdeményezéseknek köszönhetően összesen 237.408 lej gyűlt össze néhány hónap alatt – tájékoztatott Hubbes Kinga, a Caritas helyi kirendeltségének munkatársa. Ezt az összeget 117 család között osztották szét vásárlási utalvány formájában, amit építőanyagra vagy más, építkezéshez szükséges dolgokra használhatnak.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.