Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Véget ért a Mikóújfalu–Málnás háború

Véget ért a Mikóújfalu–Málnás háború Kovászna megye

Két fontos megvalósításról számolt be tegnap Demeter Ferenc, Mikóújfalu polgármestere, aki érdeklődésünkre azt is elárulta, hogy több családorvos érdeklődött az elmúlt napokban, így van remény, hogy a település végre „saját” orvossal büszkélkedhessen.

Hirdetés
Hirdetés

Az elöljáró elújságolta, sikerült befejezni a mikóújfalusi víztisztító munkálatait, amelyeket tavaly szeptemberben kezdtek el.

– Még egyetlen apró lépés van hátra, a klórozót kell áram alá helyeznünk ahhoz, hogy újra iható vize legyen a településnek. Egy hónapja várjuk az engedélyt az áramszolgáltatótól, reméljük, hamarosan megérkezik, így a beüzemelés után teljes mértékben szabvány szerinti vize lesz Mikóújfalunak. Eddig kézi módszerekkel raktunk klórt a vízbe, így jelentős előrelépésként tartjuk számon a víztisztítót, amely a tavaly év legfontosabb beruházása volt – magyarázta a polgármester.

Kiderült, hogy az említett megvalósítás mellett egy 14 éves „testvérháborúnak” is véget vetettek: Mikóújfalu és a tőle önállósult Málnás között „meghúzták a határt”, a megállapodást aláírással szentesítették.

– Egyeztetések, többszöri találkozások után végre megoldás született. Azért is volt szükség erre a lépésre, mert elkezdtük az új általános urbanisztikai terv kivitelezését (a régiben még Málnás a településünk részeként szerepelt), a tervező pedig nem tud egyről a kettőre lépni – részletezte Demeter.

A „vita” a bányák fölött zajlott, amelyek egykoron málnási területeken voltak, a felek – a további pereskedések ekerülése végett – jónak látták megegyezni. Jó hír továbbá, hogy öt családorvos érdeklődött a településen meghirdetett állás iránt, a napokban egy doktornővel egyeztetett is az elöljáró, aki abban reménykedik, hogy hamarosan megszűnik náluk ez az amúgy országos szintű hiány.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.