Hirdetés
Hirdetés

Saját zsebből hamarabb meglesz a beruházás

Saját zsebből hamarabb meglesz a beruházás Kovászna megye

Nem vár tovább a sepsiszentgyörgyi önkormányzat arra, hogy az Anghel Saligny program keretéből finanszírozzák a 13E nemzeti úton, az ipari park közelében építendő két körforgalmat, hanem saját büdzséből valósítja meg, erről is döntöttek a helyi tanács legutóbbi ülésén.

Az Anghel Saligny terv biztosította támogatásra több pályázatot is benyújtott a város, egyesekre már alá is írták a finanszírozási szerződést, másokra még nem, de a körforgalmak megvalósításával most már nem is várnak tovább, magyarázta Tóth-Birtan Csaba alpolgármester, mert haladni szeretnének a munkálatokkal, az Anghel Saligny programban pedig a már kifizetett számlákat utólag nem számolják el. Ha ez a finanszírozási program „kicsit feléled”, ehelyett majd mgepróbálnak valami más projektet elfogadtatni, mondta az elöljáró.

A leendő körforgalmak egyik az ipari parkot szolgálná kis és a Danubius Truck cég székhelye előtt lenne, a másik pedig a szépmezői lakótelep után, ezt a lakóövezetet ugyanis a későbbiekben még bővíteni szeretné a város. A kivitelezési tervek készen vannak, a beruházás megvalósításának becsült ideje 6 hónap.

Hirdetés
Hirdetés

Címlapfotó: Antal Árpád/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások