A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Röviden

Zászlófelvonás Szentgyörgyön
Észak-Erdély visszatérése után, 1942. november 15-én avatták fel Sepsiszentgyörgyön az országzászlót, amelyet akkor csak rövid ideig lengethetett a szél. 75 évvel később, ma 17 órakor egykori helyén, az Erzsébet park Székely Mikó Kollégiummal szembeni oldalán ismét felvonják a piros-fehér-zöld lobogót. Előadást tart József Álmos helytörténész, áldást mond Bancea Gábor református lelkész. 

Fokozott ellenőrzés várható
A balesetek megelőzése és az utak biztonságát veszélyeztető személyek megbüntetése érdekében hét napon keresztül közúti ellenőrzéseket tart a rendőrség. Ma főként a gyalogosok által elkövetett kihágásokra összpontosítanak. Csütörtökön azokon a sor, akik nem adnak elsőbbséget a gyalogátkelőknél vagy a gépkocsiknak. November 17-e és 19-e között a gyorshajtások kiszűrésére és megbírságolására fókuszálnak a rendőrök. A múlt héten a forgalmi rendőrök falun és városon, főleg a gyalogosok érdekében végeztek ellenőrzéseket. Ebben a hét napban 478 szabálytalanságot észleltek, 136 esetben büntették is az úton szabálytalanul átkelőket és azokat, akik az úttesten gyalogoltak. 

Pénztárcát loptak
Az ozsdolai rendőrök egy 16 és egy 24 éves fiatalt gyanúsítanak lopással. Az illetők 11-én autóvásárlási szándékkal léptek be egy helybeli lakos portájára, de miután elemelték az autó hátsó ülésén hagyott pénztárcát, elálltak eredeti szándékuktól, és távoztak. A nyomozók mind az iratokat, mind a pénztárcában levő 100 lejt és 20 ezer forintot megtalálták a tolvajoknál, amit visszaszolgáltattak a kárvallottnak. 

Ittasan vezetett
Hétfőn Bodzafordulón egy haszongépjármű 38 éves sofőrjét érték ittas vezetésen. A szonda 0,97 mg/l légalkohol-szintet mutatott. A sofőrt kórházba kísérték vérvételre, és bűnügyi dossziét nyitottak a nevére. 

Sebességmérés
Ma a 11-es országúton Kökösben, Uzonban, Maksán, Kézdivásárhelyen és Lemhényben, a 12-es országúton Oltszemen, Málnáson, Mikóújfaluban és Bükszádon, valamint Kovásznán és Sepsiszentgyörgyön folyik sebességmérés. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.