Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

RÖVIDEN

A Világbank Kézdivásárhelyen
Kedden délben kezdődött az a konferencia Kézdivásárhelyen, amelyen a Világbank képviselői is jelen voltak. Dr. Szilveszter Szabolcs alpolgármester érdeklődésünkre kifejtette: a nemzetközi pénzintézet nem ok nélkül volt jelen a céhes városban, Kézdivásárhelyre esett választásuk egy fejlesztési program révén. A Vigadó Művelődési Házban, majd a városháza tanácstermében zajló megbeszélésen civil szervezetek és üzletemberek vettek részt, akik olyan perspektívákat elemeztek, amelyek előrébb viszik a települést. A beszélgetés részleteire a következő Kézdivásárhelyi Körképünkben térünk ki.

Háromszéki Orvosnapok 2022
A szeptember 22–24. időszakban kerül sor a XV. Kovászna Megyei Orvosnapok rendezvényeire. Az előadások, eszmecserék, kerekasztalbeszélgetések fő helyszíne a Babeş-Bolyai Tudományegyetem sepsiszentgyörgyi karának előadóterme. Az ünnepélyes megnyitót csütörtökön 18 órától tartják a megyei kórház közelében lévő Orchidea Events vendéglőben. A három nap alatt elismert szakorvosok tartanak előadásokat, számos közérdekű egészségügyi kérdést is megvitatnak. Az elmúlt időszak sajátos és sajnálatos történéseinek okán több tudományos előadásnak a fő témája a koronavírus-világjárvány lesz, ezen belül a Covid19 és annak kórokozója, valamint a betegség káros hatása a szervezetre, továbbá a fertőzés megelőzésének a fontossága. A szakorvosi előadások más betegségek megelőzési mechanizmusát is bemutatják. A Háromszéki Orvosnapok 2022 voltaképpen a megye és a megyeszékhely orvosainak továbbképzését is szolgálja, jegyzik a szakmai adatlapokon.
Pénteken díszvacsora lesz az Orchidea Events vendéglőben. A szombati záró napon az orvosi műhibákról szervez szakmai kerekasztal-beszélgetést a Háromszéki Orvosi Kamara. A vita végén átadják a Dr. Bíró András-díjat. (bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.