Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Kreativitás az élet alkonyán

Kreativitás az élet alkonyán Kovászna megye

Fiatal és elkötelezett alkalmazottainak és a közönségszavazatoknak köszönhetően két projekttel is nyert a Zathureczky Berta Öregotthon a sepsiszentgyörgyi önkormányzat által kiírt ComOn program keretében. Mindkettővel az idős ellátottak testi-szellemi egészségnek megtartását célozták meg.

Hirdetés
Hirdetés

A Kreativitás az élet alkonyán program keretében a művészet rendkívüli hatásait aknázzák ki többnapos művészetterápiás foglalkozással szeptember 26–30. között. A kreativitással, a művészet gyakorlásával elért lelkiállapot a testre is visszahat. A zenehallgatásra, a festészet és az origami gyakorlására teremtenek tehát több alkalmat az időseknek.

Az egészség megőrzésében igen sok tényezőnek van szerepe, a program ezek közül kettőre helyez nagy hangsúlyt: a testi egészség egyik alappillére a rendszeres étkezés, másik pedig a mozgás. Mindkettőt gyakorolni alkalom nyílik október 6-án, azon a nyílt napon, amelynek keretében több fajta mozgásformát is kipróbálhatnak az öregek, szakképzett edzők segítségével: a zumba, a body art, az aerobic ennek a korosztálynak is tartogat fittséget támogató gyakorlatokat. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.