Felhívás!

Röviden

Jelentkezz tűzoltónak!

Csupán pár nap maradt még hátra, így ha 18–35 éves korosztálybeli vagy, és rendelkezel érettségi oklevéllel, vagy katonaiskolát végeztél, és van B, illetve C kategóriás jogosítványod, akkor július 10-ig jelentkezhetsz a Kovászna megyei tűzoltóság csapatába. A háromszéki lánglovagok 12 betöltendő munkahelyet hirdettek meg. A jelentkezésre összeállított iratcsomót a concurs@isujcv.ro címre kell elküldeni július 20-ig. További részleteket az ISU Covasna Facebook-oldalán.

Kézdiek Mezőkövesden

Július elsejére utazott ki a magyarországi Mezőkövesdre a Bokor Tibor polgármester, Bejan András, a Nagy Mózes Elméleti Líceum igazgatója és Finna István, a Gábor Áron Szakképző Líceum igazgatója alkotta kézdivásárhelyi küldöttség, akik az Összetartozás és a magyar feltámadás emlékművének leleplezését övező ünnepségen vettek részt. A városnapok keretében, a Jezsuiták terén megrendezett ünnepségen többek között Bokor Tibor polgármester is beszédet mondott, követve Tállai András miniszterhelyettest és dr. Fekete Zoltán helyi polgármestert. Az emlékművet dr. Török László, a Jézus Szíve Egyházközség plébánosa áldotta meg.

Régészhallgatók figyelmébe

A Székely Nemzeti Múzeum, a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem és a kézdiszentléleki polgármesteri hivatal szervezésében augusztus 8–28. között régészeti kutatásra kerül sor a kézdiszentléleki Tarnóczy-kastélynál. A kutatás során a hallgatóknak lehetősége nyílik egy izgalmas, késő-középkori előzményekkel rendelkező, kora-újkori kastély kutatásában való részvételre. A jelentkezők számára a szállás és az étkezés biztosított. Elsősorban régész- és művészettörténész-hallgatók jelentkezését várják, túljelentkezés esetén a régészhallgatók előnyt élveznek. Az érdeklődők részvételi szándékukat a boerilka@gmail.com-címen jelezhetik augusztus 1-ig.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.