Felhívás!

164 ellenőrzés a megyében

164 ellenőrzés a megyében Kovászna megye

Az idei első félévben a Kovászna Megyei Környezetvédelmi Felügyelőség emberei nem kevesebb mint 164 alkalommal tartottak különféle ellenőrzést Háromszéken – derült ki Lucian-Florin Cândea környezetvédelmi főfelügyelő beszámolójából.

A háromszéki környezetvédelmi felügyelők idén január óta 137 alkalommal nem tervezett módon szálltak ki terepre, ebből 27 alkalommal feljelentés, panaszok miatt, ezen kívül 6 alkalommal hivatalból indítottak kivizsgálást, továbbá egy alkalommal azt ellenőrizték, hogy a baleset nyomán történt-e környezetszennyezés. A tapasztaltak szerint a leggyakoribb mulasztás a környezetvédelmi engedélyek igénylése, illetve a birtoklása, de a hulladékgyűjtés terén is akadtak szép számban törvénysértések.

A törvényszegők trehánysága nem maradt büntetlenül, az említett időszakban 65 alkalommal szabtak ki büntetéseket a felügyelők: 23 alkalommal a szabálysértők megúszták egy figyelmeztetéssel, továbbá 42 alkalommal különféle törvénysértések miatt összesen 572,9 ezer lejre bírságoltak az ellenőrök. A büntetések kiszabása során 5 egység működését is felfüggesztették, és egy alkalommal, egy cégnél javasolták a működési engedély felfüggesztését – derült ki.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások