Felhívás!

Várják a sorstársakat!

Várják a sorstársakat! Kovászna megye

Július 11-én, hétfőn Hungarikum Egyszülős Családi Kvíz Napra várják a gyermeküket egyedül nevelő háromszéki szülőket a sepsiszentgyörgyi unitárius egyház udvarára.

A Szentgyörgyről Magyarországra elszármazott Pál Edith a budapesti Egyszülős Központ negyedik határon túli fiókjaként egy éve alapította meg a háromszéki Egyedülálló Szülők Klubját, azóta is erőfeszítéseket tesz azért, hogy több módon is – kijárt kedvezményekkel, tanácsadással – könnyítsen a sajátos terhekkel küzdő szülőknek. Nyári szabadságai alatt rendre időt szakít valamilyen közösségi programra, így most is ajándékokkal, nyereményekkel felcsomagolva érkezik a családi napra. A vetélkedő kvízkérdései a hungarikumokra vonatkoznak majd, de a gyermekeket mesesarok várja, kézműves tevékenységre is alkalmuk lesz (nemezelésre, festésre, csuhédekoráció-készítésre, mézeskalács-díszítésre), néptáncot is tanulhatnak Vargha Fruzsina alpolgármester közreműködésével. Zsíros kenyér és kürtőskalács, pogácsa és üdítő olthatja a résztvevők-éhét szomját, de nyereségük mindenekelőtt a felhőtlen kikapcsolódás és sajátos gondjaik megosztása lehet majd.

A rendezvényt támogatja az Egyszülős Központ, a budapesti Agrárminisztérium Hungarikum Főosztálya, az Egyedülálló Szülők Klubja Háromszék és a sepsiszentgyörgyi unitárius egyház.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.