Felhívás!

RÖVIDEN

Prefektusi meghallgatás Kézdivásárhelyen
Dr. Ráduly István prefektus keddi sajtótájékoztatóján elmondta: továbbra is minden szerdán 12 órától meghallgatást tart a prefektúrán, de azért, hogy megkönnyítse az emberekkel való találkozást, minden hónap utolsó csütörtökén a megye más-más városába is ellátogat. Az első kihelyezett alkalom ma lesz Kézdivásárhelyen, 11 órától, a polgármesteri hivatalban. Augusztus utolsó csütörtökén, 26-án, Baróton tart meghallgatást a prefektus. 

Regisztrálhatnak a végzettek
A hónap végéig jelentkezhetnek még az idén végzett középiskolai tanulók a Kovászna Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökségnél, hogy munkanélküliként regisztráljanak, és megkapják a nekik járó segélyt. A törvény szerint, amint befejezték a középiskolát vagy egyetemet, és 60 napon belül munkanélküliként regisztrálnak, jogosultak a havi 250 lejes munkanélküliségi segélyre. Ezt hat hónapon át folyósítja nekik az állam. Ugyanakkor, azért is fontos, hogy a végzősök regisztráljanak, mert az iskolai év végével egészségügyi biztosítás nélkül maradnak. A munkanélküliként való regisztrációval újra bekerülhetnek a biztosítottak körébe, akárcsak akkor, amikor diákok voltak. 

Lassan vége a tanárok vizsgaszezonjának
A véglegesítő vizsgára jelentkező pedagógusok 71, 23%-ának, azaz 73-ból 52 személynek sikerült idén elérni a sikert jelentő 8-as, vagy annál nagyobb átlagot – közli a Kovászna megyei tanfelügyelőség, miután július 28-án az oktatási minisztérium közzétette a fellebbezések elbírálása utáni eredményeket. A címzetes vizsgára jelentkezők írásbeli dolgozatának értékelése után tudható, hogy a 342 vizsgára jelentkezőből végleges állásra a legalább 7-es vagy annál nagyobb dolgozatjegy megszerzésével 157 pedagógus szerzett jogosultságot (az összes jelentkező 47%-a), helyettesként dolgozhat a következő tanévben 124 oktató (37,13%), miután nekik csak 5 és 7 közötti jegyet sikerült elérniük a július 21-i vizsgán. Az óvások utáni végleges eredményeket augusztus 3-án közli a tanfelügyelőség. A katedrák elosztására augusztus 4–5-én kerül sor, a jelentkezők a jegyek csökkenő sorrendjében választhatnak. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.