Felhívás!

RÖVIDEN

Használja a Privát Virtuális Teret!
Online vizuális azonosítási lehetőséget is bevezetett magánszemélyek számára a Privát Virtuális Térben (SPV) a pénzügyminisztérium és az adóhatóság. A szerkesztőségünkbe eljuttatott közlemény szerint videokapcsolattal is megoldható a SPV-be felvételüket kérő természetes személyek azonosítása.
Miután a bejelentkezés megtörtént, az adóhatóság elektronikus levélben küldi meg az érdekelt személynek az azonosításhoz szükséges tudnivalókat. Amennyiben az érintett személy nem jelenik meg online a megjelölt időpontban, a jelentkezést elutasítják. A jelentkezést abban az esetben is elutasítják, ha az érintett személy a videokapcsolat alatt helytelen adatokat ad meg az ANAF tisztségviselőjének. Harmincféle adót és járulékot fizethet be bankkártyával az, aki regisztrált a Privát Virtuális Térben (SPV) – tájékoztat a közlemény.
A befizetés az által vált lehetségessé, hogy az SPV-t összekapcsolták a ghiseul.ro portállal. Átutalás előtt a személyi számmal (CNP) lehet kiválasztani, hogy kinek a nevében történik a befizetés. A módszer lehetőséget teremt több mint harmincféle adó befizetésére, kezdve a jövedelemadótól, a járulékokon és jövedéki adókon át, a késedelmi kamatokig. 

Bemutatón a Salvatore
Elsősegély-bemutatót tartott a sepsiszentgyörgyi Salvatore Egyesület a 18. Caritas Work Camp táborban Zetelakán. Ezúttal több mint 60 személy ismerkedett meg az elsősegélynyújtás alapjaival. A tanfolyam keretben belül érintett témák voltak az újraélesztés, defibrillátor használata, politraumás sérült ellátása, illetve idegentestes fulladás felnőtt esetében. Ezeket az ismereteket gyakorlatban is elsajátították a jótékonysági szervezet önkéntesei. A tanfolyam végén a résztvevők számos kérdéssel fordultak az előadókhoz, a válaszokat alkalmazva felkészültek a különböző élethelyzetek, kihívások megoldására. 

Kommandón sem szabad!
Szombaton délután a kommandói rendőrök 40 éves férfit igazoltattak, aki érvényes hajtási nélkül vezetett egy személygépkocsit a településen. Bűnügyi dossziét állítottak össze a nevére. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.