Felhívás!

Röviden

Megvan az új igazgató

Új vezetője van a szépmezői Sepsi Ipari Parknak a 28 éves Papp Csongor személyében. Mint ismeretes, azt követően írtak ki versenyvizsgát a posztra, hogy az előző igazgató, Miklós Zoltán képviselői mandátumot szerzett a legutóbbi választásokon. Papp Csongor megbízatása hat hónapra szól július elsejétől, meghosszabbítási lehetőséggel. A kézdivásárhelyi születésű férfi a brassói Transilvania Egyetem elektromérnöki karán végzett, 2016 óta dolgozik a sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatalban a Fotovoltaikus Park vezetőjeként. Az ipari parkban megüresedett vezetői állásra még öten jelentkeztek. 

Csökken az igénylők száma

Csökkentik a nyitvatartási programot néhány Kovászna megyei oltóközpontban, mivel csökkent a koronavírus elleni vakcinát igénylők száma – tájékoztat a Kovászna Megyei Közegészségügy. A tájékoztatás szerint egyetlen központot sem zárnak be teljesen, de a baróti, kézdivásárhelyi, kovásznai és bredéti központokban 12 óra helyett felére csökkentik a programot, kivéve a sepsiszentgyörgyiek. 

Tizenhat apuka jelentkezett

Elkezdődött a szülésfelkészítő tanfolyam a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban azoknak az apáknak vagy hozzátartozóknak, akik a szülő nők mellett szeretnének lenni a szülőszobán. András Nagy Róbert igazgató elmondta: 16-an jelentkeztek, elsősorban olyan személyek, akiknek hozzátartozójuk hamarosan fog szülni. Az öthetes kurzusokra csütörtökönként kerül sor 13 órától, két nyelven (románul és magyarul), és szülész-nőgyógyász orvosok tartják majd. 

Tesztelni a személyzetet

Az oltatlan egészségügyi dolgozóknak vélhetően időszakosan teszteltetniük kell majd magukat koronavírusra, saját költségen – jelentette ki az egészségügyi miniszter. András-Nagy Róbert kórházmenedzser szerint ez szinte lehetetlen, de törvénytelen is. „Egy ezres létszámú kórházból, mint amilyen a sepsiszentgyörgyi is, ha száz alkalmazott azt mondja, hogy nem fizeti ki a tesztet, inkább nem megy dolgozni, akkor bezárhat a kórház. Teljesen más, ha az intézmény szervezi a tesztelést, de saját zsebből kifizettetni lehetetlen lesz” – mondta az igazgató.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.