Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Felcsillant a remény

Szerdán Beke István, csütörtökön pedig Szőcs Zoltán feltételes szabadlábra helyezési kérését is jóváhagyta alapfokon a Brassói Bíróság, az ítéletek azonban nem jogerősek, az ügyészség megfellebbezheti mindkét döntést. Beke István és Szőcs Zoltán egyaránt negyedik alkalommal nyújtott be feltételes szabadlábra helyezési kérést, a korábbiakat elutasították a bíróságok – úgy tudjuk, ez rekordnak számít a feketehalmi börtönben, annál is inkább, hogy (jó magaviseletükért és a már letöltött időt figyelembe véve) a börtönbizottság javasolta a szabadlábra helyezéseket. 

Ivartalanítási akció

Ingyenesen ivartalaníthatják kutyáikat a sepsiszentgyörgyi, kilyéni és szotyori gazdik a szépmezői kutyamenhelyen. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata, a TEGA, valamint az Amy Egyesület által szervezett akcióra előzetes jelentkezés szükséges.

„A szépmezői kutyamenhelyen most is 156 kutya vár az örökbefogadásra, úgyhogy van még munkánk: az ivartalanítással a kutyák szaporodásának közvetetten vesszük elejét, ugyanis úgy gondoljuk, hogy nem azok a kutyatartók dobják ki az utcára a jószágokat, akik az ivartalanításra figyelnek. Igaz az is, hogy a szaporodás csökkenése is javít a helyzeten, ugyanakkor azt gondoljuk, hogy ilyen módon is segítünk a kutyatartóknak, akiknek esetleg nincs anyagi lehetőségük egy ilyen beavatkozást kifizetni” – fogalmazott Máthé László, a TEGA igazgatója.

Az ivartalanítási akció első felvonására július 3-án kerül sor. Az ivartalanítás, esetenként a féregtelenítés és chipezés ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött, iratkozni a TEGA által működtetett menhelynél (telefon: 0732.717.185), illetve az Amy Egyesületnél (0721.384.068) lehet. 

Magyar feltalálók napja

Vasárnap tartják a magyar feltalálók napját a Sepsi Teletárban. A 11 órától kezdődő eseményen előadásokat hallhatnak többek között Magyar találmányok a biztonsági gyufától a kis floppy-ig, Magyar feltalálók a 19. századtól a 21. századig, Székely feltalálók címmel. A találmányok nagy része a helyszínen megtekinthető, és – természetesen, mint minden a Teletárban – kézbe vehető.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük