Felhívás!

RÖVIDEN

RÖVIDEN Kovászna megye

Oltási kampány az Autolivben
Kihasználta a már csak „volángyár” néven ismert Autoliv azt az országos szinten meghirdetett lehetőséget, hogy a nagyobb cégek saját székhelyükön oltathatják be alkalmazottaikat koronavírus ellen. A sepsiszentgyörgyi vállalat, a helyi egészségügyi hatóságokkal együttműködve, kampányba kezdett, és pénteken már hetvenen megkapták a vakcinát. A folytatásra – a felmerülő igények alapján – a héten kerül sor. Cristian Gulicska, a volánrészleg vezetője azt mondja: fontosnak tartja alkalmazottaik és családtagjaik immunizálását, hogy „minél hamarabb szabadok legyünk, és biztonságban érezhessük magunkat, szeretteinket, kollégáinkat és barátainkat”. (ea)

Még rátettek egy lapáttal Kőröspatakon
Harmadik hete takarítanak Kőröspatakon és Kálnokon. Ez akár jó hírnek is tekinthető, hiszen azt jelenti, hogy tisztaság- és rendszerető, természetbarát emberek lakják a településeket. Ugyanakkor rossz hír is, mert azt is jelenti, hogy rengeteg a szemét, amit a falu kevésbé tisztaság- és rendszerető, egyáltalán nem természetbarát fele dobott el. Szombaton a Dióhegy, Derezsnye-alja és -pataka „lélegzett fel” a hulladéktól. „A megszokott arcok mellett öröm volt látni, hogy újak is bekapcsolódnak a takarítási akciónkba. Bizonyíték, hogy él ez a közösség, képesek vagyunk tenni egy szebb jövő érdekében” – nyilatkozta Kisgyörgy Sándor polgármester, aki köszönetet mondott a résztvevőknek a munkáért. Egy héttel ezelőtt a Som patakát és a katolikus temetőt takarították ki, két hete pedig a két falu közötti részről gyűjtöttek össze több száz zsák szemetet. 

Megverte élettársát és két másik személyt
Csütörtökön 14 óra körül értesítették a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon, hogy nőt bántalmaztak egy megyeszékhelyi tömbház előtt. A helyszínre kiérkező rendőröknek az 53 éves áldozat elmondta, miközben a lakhelyéül szolgáló tömbház előtt tartózkodott, vele egykorú élettársa megverte. A sértettet a mentősök orvosi ellátásban részesítették. A rendőrök azonosították az agresszív férfit, és megállapították, hogy az áldozat közvetlen veszélyben van, ezért ideiglenes távolságtartási végzést állítottak ki. Elrendelték az agresszornak a lakásból való átmeneti kilakoltatását, ugyanakkor arra kötelezték, hogy tartson legalább 100 méter távolságot az áldozattól és annak lakhelyétől. A férfi tudomásul vette mindezeket. A rendőrök ugyanakkor családon belüli erőszak vádjával bűnügyi eljárást is indítottak az ügyben.
Ugyanaznap este 9 óra körül ismét riasztották a rendőrséget, hogy a férfi megszegte a pár órával korábban kiállított távolságtartási végzést, erőszakkal behatolt a lakásba, ahol a sértett fél tartózkodott, és bántalmazott két másik, bent lévő személyt. A továbbiakban a rendőrök két rendbeli testi sértés, illetve rongálás, magánlaksértés és az ideiglenes távolságtartási végzés megsértése miatt folytatják a nyomozást. A férfit 24 órás őrizetbe vették. 

Két kiskorú sérült meg
Hétfő reggel 9 óra körül értesítették a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon, hogy a 10-es országúton, Bredét közelében sérültekkel járó közúti baleset történt. A helyszínre kiérkező rendőrök megállapították, hogy két személyautó ütközött össze. A baleset nyomán egy 15, illetve egy 11 éves kiskorú sérült meg, az egyik személygépkocsi utasai. Mindkettőjüket kórházba szállították orvosi ellátás céljából. A sofőröket megszondáztatták, az eredmény negatív lett, majd vért vettek tőlük az alkoholszint megállapítása érdekében. Az ügyben gondatlanságból elkövetett testi sértés vádjával folytatódik a nyomozás – közölte a Kovászna megyei rendőr-főkapitányság. (fá)

Rablótámadás Bereckben
Lapunkat arról értesítették, hogy Bereckben április közepén a kézdivásárhelyi S. L.-re támadtak tizenéves suhancok, és megszúrták a vállát rablás közben. A megyei rendőrség lapunk érdeklődésére közölte, hogy Bereckben április 17-én éjszaka 11 óra környékén két ismeretlen személy erőszakkal vett el egy férfitől bizonyos pénzösszeget, illetve ennek a mobiltelefonját is elragadták. Az elkövetők közül az egyik egy helyszínen lévő szemtanú telefonját is megpróbálta erőszakkal elvenni, de sikertelenül. A nyomozás a kézdivásárhelyi ügyészek felügyeletében zajlik. 

Fogadóórák a prefektúrán
Kialakult a fogadóórák új programja a Kovászna megyei prefektúrán. Ráduly István prefektus minden szerdán 12 és 14 óra között tart meghallgatást a kormányhivatal székhelyén. Dulányi-Balogh Szilárd alprefektus hétfőnként, Cosmin Boricean alprefektus keddenként, ugyancsak 12 és 14 óra között tart fogadóórát. A meghallgatásra elektronikus úton (a jelentkezési űrlap letölthető a prefektúra honlapjáról), e-mailben (cabinetulprefectului@prefecturacv.ro), levélben (Szabadság tér 6) vagy telefonon (0267.315.444) lehet bejelentkezni. A fogadóóra időpontjáról – megjelölve a napot és az órát – válaszlevélben tájékoztatják az érdeklődőt. 

Láncbaleset Kökösben
Péntek este 6 óra körül értesítették a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon, hogy a 11-es országúton, Kökös Sepsiszentgyörgy felőli kijáratánál sérültekkel járó közúti baleset történt. A helyszínre kiérkezve a rendőrök megállapították, hogy láncbaleset történt, amelyben négy személyautó volt érintett. A baleset nyomán az egyik autó 70 éves sofőrje és egyik, 55 éves utasa könnyebb sérüléseket szenvedett, ezért orvosi ellátás céljából kórházba szállították őket. Mindegyik autóvezetőt megszondáztatták, az eredmények negatívak lettek, majd vért vettek tőlük az alkoholszint megállapítása érdekében. Az ügyben gondatlanságból elkövetett testi sértés vádjával indult eljárás – közölte a Kovászna megyei rendőr-főkapitányság. (fá)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.