Felhívás!

Röviden

Halott a lépcsőházban
Tegnap reggel hat órakor riasztották a rendőrséget a sepsiszentgyörgyi Barátság sétányról, hogy egy tömbház földszintjén súlyosan sérült nő fekszik. A rendőrök mentőt hívtak, és a kiérkezett egészségügyiek megállapították a halál beálltát. Az elhunyt, egy 30 éves nő a második és harmadik emelet közötti korlátról zuhant le, 7,6 méteres magasságból, nem zárják ki az öngyilkosság lehetőségét, de a nyomozás még nem zárult le.

Online ügyintézés
Megújult Kovászna Megye Tanácsának honlapja. A www.kvmt.ro egyik újdonsága az online ügyintézés biztosítása. A nap 24 órájában elérhető online ügyfélszolgálat lehetővé teszi, hogy az érdeklődők bármely digitális eszközről, bármikor kényelmesen és gyorsan intézhessék a megyei tanáccsal kapcsolatos teendőiket. A regisztráció után fel kell tölteni a digitálisan aláírt kérvényt, dokumentációt, a továbbiakban pedig értesítik a kérelmezőt a válaszról.

Konzultáció indul
Kovászna Megye Tanácsa Ifjúsági konzultációt indít, hogy felmérje a háromszéki fiatalok igényeit. A 24 kérdésből álló kérdőív a családalapítási, továbbtanulási és itthon maradási terveket méri fel. Ugyanakkor a háromszéki települések által kínált továbbtanulási- és munkalehetőségekről is kérdeznek, de szerepel a kérdések között a közbiztonságra, egészségügyi programokra, sportolási lehetőségekre, lakhatási programokra, ügyintézésére vonatkozó kérdéskör is. A felméréssel arra keresik a választ, hogy miként érzik magukat Háromszéken a fiatalok, milyen gondokkal néznek szembe és milyen jövőt képzelnek el itthon.

Tavaszi nagytakarítás a Föld napján
Április 22-e a Föld napja, amikor a világ minden országában különböző programok révén hívják fel a figyelmet a természet és a környezet megóvására.
Az önkormányzat azzal a kéréssel fordul a lakókhoz, hogy április 22-től 25-ig a Föld napja alkalmából szenteljenek különös figyelmet a környezetükre és lehetőségeihez mérten: gyűjtsék össze a szemetet, metsszék meg a fákat, ültessenek virágokat, gereblyéljék össze az elszáradt leveleket, javítsák meg a kerítéseket a lakónegyedi zöldövezetekben. A magánházban lakók pedig takarítsák ki a házuk előtti sáncot, nyírják le a füvet.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.