Felhívás!

Kevesebb a koronavírusos Erdővidéken

Kevesebb a koronavírusos Erdővidéken Kovászna megye

A közegészségügyi hatóság hétfői közleménye szerint Baróton az előző két hétre vetítve már csak 1,54 ezrelék a koronavírussal fertőzöttek aránya, vagyis sokkal alacsonyabb, mint a Kovászna megyei átlag, ami az Erdélystat szerint vasárnap 3,42 ezrelék volt.

Ezelőtt egy héttel még 2,31 ezrelék volt a baróti fertőzöttek aránya, ami egyébként nem csak itt apad, de csökkenőben van Vargyason is (3,44 ezrelékről 2,29-re), Bölönben stagnál 1,23 ezreléken. Nagyajtán viszont nőtt 1,24-ről 1,85 ezrelékre, míg Bardoc községben nulláról 0,19 ezrelékre.

A baróti polgármesteri hivatalnál érdeklődve megtudtuk, a fertőzöttségi ráta csökkenése egyelőre nem hozott magával semmilyen enyhítést, ami az óvintézkedéseket illeti, továbbra is érvényben vannak a készenléti állapotra vonatkozó általános szigorítások. Amennyiben a fertőzöttségi arány 1,5 ezrelék alá csökken, akkor például a rendelkezésre álló terem befogadóképességének felét kitevő hallgatósággal lehet már különböző előadásokat vagy koncerteket szervezni. A jelenlegi fertőzöttségi arány mellett 30%-os közönségi részvétel megengedett.

Hasonló a helyzet a vendéglátó-egységekkel is: ha 1,5 ezrelék alá esik a fertőzöttségi arány, akkor azok befogadóképességük feléig fogadhatnak vendégeket továbbra is 6 és 22 óra között.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások