Felhívás!

Röviden

Nőttek az esetszámok

Múlt héthez képest nőtt a koronavírussal fertőzött páciensek száma a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban, és három személy hunyt el a betegség következtében. A megyei kórház vezetőségének tájékoztatása szerint jelenleg egy személyt kezelnek koronavírus-gyanúval, illetve 37 pácienst utaltak be pozitív teszttel a kórházba, gyerek nincs közöttük. A Covid fertőző osztályon 21 beteget ápolnak, a fertőzöttek súlyos és nagyon súlyos állapotban vannak, senki nincs tünetmentes. A sebészeti osztályon 7 esetet látnak el jelenleg: 6 személyt a sebészeten, egy beteget az ortopédián. Intenzív terápiás ellátásra 9 beteg szorul, hatan kritikus állapotban, hárman intubálva. Az elmúlt héten 15 páciens hagyta el a kórházat, akiket Covid19 diagnózissal kezeltek. Ugyancsak ebben az időszakban 3 haláleset történt a kórházban, amely összeköthető az új koronavírussal való fertőzéssel. Az elhunytak életkora 66–79 év között volt. (bús) 

Lidérces rükverc

Március 2-án, dél körül történt az alábbi baleset Bodzaforduló városközpontjában. A közlekedési rendőrség helyszínelő jegyzőkönyve szerint egy 30 éves hölgy az autóval ki akart tolatni a parkolóhelyről, eközben a kocsi hátulsó fele elsodort egy kerékpárost, aki a 10-es országúton haladt szabályosan. A kerékpáros (71 éves hölgy) könnyebb sérüléseket szenvedett, kórházba vitték, sebeit ellátták, nem igényelt beutalást. Egyik hölgy sem volt szeszes italok hatása alatt, a baleset figyelmetlenség, illetve szerencsétlen véletlen miatt történt. A rendőrség gondatlanságból okozott testi sértés címén vizsgálja az esetet. (bl) 

Vigyázat a kanyarban!

Szerdán reggel 8 óra körül egy 19 éves hölgy a 12-es országúton Sepsiszentgyörgy irányából Csíkszereda felé tartott személyautóval. Oltszem közelében, egy veszélyes kanyarban az autó lesodródott az úttestről, és felborult. A baleset következtében a tizenéves autóvezető sérüléseket szenvedett, kórházba vitték. A szondáztatás eredménye szerint nem volt szeszes italok hatása alatt. A rendőrség gondatlanságból okozott testi sértés okán vizsgálódik, a törvények alapján a hivatalos eljárást akkor is lebonyolítják, ha az autós saját magának okozott sérüléseket. (bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. március 5., 8:56
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Olvasom, hogy a lecsúszott autós, a leszúrt ló is vétlen a törvény előtt, mert ottléte nem befolyásolta a történéseket. Így a csúszós autó és a verekedő cigányok sem vétkeztek az baleset helyén létükkel. Tudunk viszont olyanról, ahol szintén semmi baleset sem történt, csak némi sugallt feltételezés és meggondolatlan szájalásért lemoshatatlan bűnősöket kínoznak.