Felhívás!

RÖVIDEN

Szándékos gyújtogatás Sepsiszentgyörgyön?
Lapunk több rendben számolt be arról, hogy a sepsiszentgyörgyi Olt utcában az elmúlt 3 évben többször is lángra lobbant ugyanaz a süllyesztett szemétkonténer. A napokban újra lángolt a kuka, méretes lángok csaptak fel az éjszakában, a tűzoltók beavatkozására volt szükség azok megfékezésében.
– Már nem tudom, hogy mit gondoljak! Eddig azt mondtuk, hogy felelőtlenség, a ki nem oltott, és a kukába hanyagul eldobott, hamu közé keveredett parázs miatt lobbant lángra többször is ez a kuka, de úgy gondolom, senki nem lehet ennyire/ennyiszer felelőtlen. Valószínű, hogy szándékos gyújtogatásról van szó – háborgott Máthé László, a sepsiszentgyörgyi Tega Rt. köztisztasági vállalat vezetője.
Máthé azt is kifogásolta, hogy minden alkalommal jelentették a rendőrségen az incidenseket, mégsem került meg a tettes, a kuka kicserélése pedig minden alkalommal 2 ezer euróra rúg. 

Pénzt a roncsautóért
Sepsiszentgyörgy helyi tanácsa a februári soros tanácsülésen elfogadta az önkormányzat több évre szóló roncsautóprogramjára vonatkozó határozattervezetet. Az Értéket adunk a roncsautódnak! elnevezésű program célja, hogy csökkenjen a szennyező autók száma, és fiatalodjon az autópark a városban, ezért az önkormányzat 3 000 lejt kínál a legkevesebb 10 éve Sepsiszentgyörgyön beíratott autókért. 

Naprakész információk turisztikai vállalkozóknak
A Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület a turisztikai desztinációk népszerűsítésén túlmenően feladatának érzi a turisztikai ágazat vállalkozóinak rendszeres tájékoztatását. Ennek érdekében kétheti rendszerességgel küldenek olyan tájékoztatókat, amelyek segíthetik mindennapi munkájukat, a vállalkozás fennmaradását, fejlődését. „Naprakész információkat próbálunk nyújtani az ágazatra vonatkozó adókedvezményekről, pénzügyi támogatásokról, pályázati lehetőségekről, humánerőforrás-képzésekről és általános trendekről a turizmusban” – mondta Szász Andrea, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület projektvezetője. A Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával elindított hírlevelet közel száznyolcvan, turizmusban érdekelt háromszéki vállalkozónak juttatják el, eddig két alkalommal küldtek tájékoztatást, közölte Kovászna Megye Tanácsának sajtóirodája. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.