Felhívás!

Egyelőre nem lesz több taxi

Tegnap tanácsülést tartottak Kézdivásárhelyen, amelynek napirendjén több tervezet is szerepelt. Helyszűke miatt most csak két fontosabbról adunk hírt: egyelőre nem lesz több taxi Kézdivásárhelyen, illetve a szabadtéri rendezvények sorsáról is szót ejtünk.

A testület elé a néppártos frakció terjesztett egy határozatot, a négy tanácsos azt kérte, adják beleegyezésüket, hogy egy új taxiscég által bővítsék a meglévő gépkocsik számát a céhes városban. Az előterjesztők egy korábbi határozatot szerettek volna módosítani, hárommal növelve a meglévő tíz taxi számát.

Balázs Attila már felvezetőjében nyugtázta, hogy a határozattervezetet az RMDSZ elutasítja, célzást téve arra, hogy a gazdasági bizottság tagjai befolyásolva lennének. Erre reagált Szilveszter Szabolcs alpolgármester, elmondva: nem befolyásolásról van szó, mindig kikérik más véleményét is – piackutatásról lévén szó. Szigethy Kálmán tanácsos hozzátette: a gazdasági bizottság azért véleményezte negatívan a kezdeményezést, mert jelenleg a többi taxis is nehéz helyzetben van, hiszen érvényben van a 23 és 6 óra közötti kijárási tilalom, így a cégek utashiánnyal küszködnek, a város jelenleg nem bír meg még több autót, főleg, hogy más településekről is érkeznek be a városba utasszállító személygépkocsik. Nem végleges ez a döntés – hangsúlyozta Szigethy. A tervezet nem kapta meg a támogatást.

A tanács emellett rábólintott az idei szabadtéri rendezvények programjára is, de Bokor Tibor polgármester szerint nem kell sok reményt táplálni. „Mi szeretnénk végre valamit szervezni, de lássuk, hová alakul a járványhelyzet” – mondotta. Az Őszi Sokadalom időpontja például augusztus 25–29-re van időzítve. A tanácsülés részleteire visszatérünk. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.