Felhívás!

Ötven évvel tovább fog tartani

Ötven évvel tovább fog tartani Kovászna megye

Brassó Megye Tanácsánál érdeklődtünk arról, milyen munkálatok zajlanak az ágostonfalvi hídnál, ahol, mint az a napokban megfigyelhető volt, erőgépek, teherautók forgolódnak, a vízfolyást is elterelték.

Mint közölték, a híd felújításának köze van az Ágostonfalva–Szászmagyarós közötti útszakasz rehabilitálásához, azt ugyanis Brassó megye határáig felújítják, a határ pedig a hídon innen van, Barót felől.

A hidat műszakilag felmérték, és mint azt megállapították, állapota már nem felelt meg a megyei útszakaszok által támasztott követelményeknek, ezért Brassó Megye Tanácsa úgy döntött, felújítják. A tervezett munkálatokkal a híd élettartamát mintegy ötven évvel hosszabbítják meg – közölték.

A konkrét felújítási munkálat alatt a hídon csak egysávos lesz a közlekedés, erre idejében figyelmeztetnek. A felújítás után a hídon az útsáv szélessége 7,8 méter lesz, mellette a két felén 1,2 méter széles járdákkal a gyalogosan közlekedők részére.

Mint ismeretes, a Kovászna megyében zajló útfelújítási munkálatokkal egyidőben Brassó megye is elkezdte az útmodernizálást, így az összehangolt munkának köszönhetően teljesen megújul a DN13 és DN12-es jelzésű országutakat összekötő megyei útszakasz, Málnástól, Baróton át, egészen Szászmagyarósig. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások