Hirdetés
Hirdetés

Gördülékeny a távoktatás

Gördülékeny a távoktatás Kovászna megye

Kilencven százalékban pozitív a diákok és szülők megítélése a Mikes Kelemen-líceumban folyó online oktatást illetően, bár azt senki sem állítja, hogy ez az oktatási forma a diákokból kihozza a maximumot, és ez sokszor a technikai feltételek miatt is így van. Most már a szülők az online naplóban követhetik gyerekeik jegyeit és hiányzásait.

Hirdetés
Hirdetés

Az online naplót futtató program két cég szponzorálásának köszönhetően igen előnyös feltételek között készült el. Aktualitása ugyan régen lett volna, de eddig csak igen költségesen, bonyolultabb működési feltételekkel lehetett volna megvalósítani – magyarázta Már István iskolaigazgató.

A szülők az iskola által közzétett kérdőíven fogalmazták meg igényüket arra, hogy jobban követhessék a gyermek iskolai előmenetelét. 822 szülő és 536 diák válaszolt az online oktatás minőségére és az otthoni tanulásra vonatkozó kérdésekre, így többek között az is kiderült, hogy a jelenléti oktatáshoz visszatérve szükségesek a 15 perces szünetek a korábbi 10 perceshez képest, hogy főleg a kisebb gyerekek otthon nem tudnak úgy figyelni, mint az iskolában, s hogy a diákok alig 10%-a tanul otthon 4 óránál többet naponta, 50%-uk viszont 2-nél kevesebbet. Amit a visszajelzésekből hasznosítani lehetett az online oktatás fejlesztése érdekében (pl. a hosszabb szünetekre és a diákokra vonatkozó gyors visszajelzést), azt az iskola életbe is ültette.

A virtuális oktatást a szülők szerint sokszor az internet sebessége is hátráltatja, eszközökkel azonban már korábban is jól állt az iskola, de élt a 2020/144-es kormányrendelet nyújtotta lehetőségekkel, és megpályázott 30 laptopot, 27 tabletet, 3 okostáblát és 3 projektort. Ezeket már be is szerezte, mert az önkormányzat megelőlegezte az iskolának a szükséges összeget. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások