Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Röviden

Csak súlyos esetek vannak

A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban 12 fertőzésgyanús esetet, valamint 48 új koronavírussal fertőzött pácienst ápolnak – tájékoztatott közleményben az intézmény vezetősége. A Covid-részleg fertőző osztályán 45 pácienst ápolnak, egyetlen beteg sem tünetmentes, állapotuk súlyos vagy középsúlyos, több esetben indokolt az oxigénterápia. A sebészeti osztályon egy urológiai patológiával érkezett eset van ellátás alatt. Intenzív terápiás ellátásra összesen két beteg szorul: egy kritikus állapotban lévő fertőzött és egy intubált személy. Az elmúlt időszakban, szeptember 9–16. között 51 páciens hagyta el a kórházat, akit Covid19-diagnózissal kezeltek. Ugyancsak ebben az időszakban 4 haláleset történt a kórházban, amely összeköthető az új koronavírussal való fertőzéssel. A betegek életkora 69 és 80 év közötti, és mind különböző társbetegségekkel rendelkeztek. (bús) 

Szekérbe szaladt

Kedden este baleset történt a 12-es országúton, Sepsiszentgyörgy Csíkszereda felőli kijáratánál. Egy taxi hátulról beleszaladt egy szalmabálákat szállító szekérbe. A balesetben senki nem sérült meg, és a forgalmat sem kellett leállítani. 

Visit Covasna Gála

A Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület, Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara idén a Visit Covasna Gálán huszonnégy kategóriában díjazza a háromszéki turizmus területén tevékenykedőket. A rendezvényt ma 16 órától a miklósvári Kálnoky-kastélyban tartják, és elsődleges célja, hogy reflektorfénybe helyezze azokat, akik a megye turizmusának fejlesztéséért és magas színvonalú működéséért dolgoznak nap mint nap. 

Használt ruhákkal a környezetért

A környezettudatosság nevében, a pazarlás ellen a műanyagmentes július után a használtruha-szeptember mozgalom kapott szárnyra a közösségi médiában. Lényege, hogy szeptember 15. és október 15. között senki ne vegyen új ruhát. „Nem gondolom azt, hogy ezzel egyedül megmentem a bolygót, viszont azt igen, hogy tehetek egy kis lépést a környezettudatosság jegyében, éppen ezért vállaltam fel a kezdeményezést Sepsiszentgyörgyön – mondta Kiss Eszter grafikus, divattervező-tanuló. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük